Αγαπάμε τη γιόγκα γιατί εκτός από τις ευεργετικές της ιδιότητες στο σώμα και στο πνέυμα μας, απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους: σε νέους, σε παιδιά, σε μαμάδες με μωρά, σε εγκυμονούσες, σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και η λίστα συνεχίζεται… Ένα μάθημα γιόγκα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως με τις ανάγκες του ασκούμενου. Είναι η γιόγκα για τη μαμά και το παιδί ασφαλής; Έχει ευεργετικές ιδιότητες; Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ναι!

Για το μωρό

Η γιόγκα, όπως και οποιαδήποτε κίνηση, τονώνει το μυικό και νευρικό σύστημα του βρέφους, και βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του σώματος του. Το άγγιγμα της μητέρας είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ψυχοσύνθεση του μωρού και είναι μια όμορφη δραστηριότητα για να συνδεθουν οι δυο τους περισσότερο.

Για εσένα, τη μαμά

Μέσα από την εγκυμοσύνη και τη λοχεία, το σώμα σου περνάει από διάφορα στάδια, μεγάλες και απότομες αλλαγές. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, αφού οι πληγές του τοκετού επουλωθούν, να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία ήπιας μορφής άσκηση για να αρχίσει το σώμα σου να επανέρχεται μαλακά στο φυσιολογικό του ρυθμό. Τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού σου, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο να αισθάνεσαι μοναξιά. Η ένταξή σου λοιπόν σε μία κοινότητα γυναικών που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα, σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνη σου. Ίσως να αισθάνεσαι στρες και άγχος για τις νέες σου ευθύνες, πιθανόν και η έλλειψη σταθερού προγράμματος ύπνου να σε έχει εξαντλήσει, ένα μάθημα γιόγκα όμως θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τον εαυτό σου κάτω από τις νέες αυτές συνθήκες. Και φυσικά το πιο σημαντικό, είναι η σύνδεση, σωματική και συναισθηματική που θα αποκτήσεις με το μωρό σου.

Για το παιδί μεγαλύτερης ηλικίας και τη μαμά

Αν το παιδί σου δεν είναι πια μωρό, η γιόγκα είναι εξίσου μία όμορφη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε παρέα! Οι ρυθμοί σας έχουν πλέον αλλάξει, το παιδί πηγαίνει σχολείο, εσύ πιθανόν να εργάζεσαι, οι κοινές σας ώρες έχουν μειωθεί. Τί καλύτερο λοιπόν από το να παρακολουθήσετε μαζί ένα μάθημα γιόγκα, να διασκεδάσετε, να συνδεθείτε και να γυμναστείτε;

Η γιόγκα σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όπως και στους ενήλικες, έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες εκτός από σωματικές, καθώς τα διδάσκει πως δεν είναι όλα στη ζωή ανταγωνιστικά και τα βοηθάει στη βελτίωση της ψυχολογικής και πνευματικής τους ισορροπίας και τέλος, εξίσου σημαντικό είναι τα παιδιά από νωρίς να εντάξουν στη ρουτίνα τους τη σωματική άσκηση και οι γονείς να γίνονται το παράδειγμά τους.

Είναι πολύ σημαντικό τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις να διδάσκονται απο εξειδικευμένο/η δάσκαλο/α για να γίνονται με ασφάλεια και να σου χαρίσουν όλα τα παραπάνω οφέλη!