Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί θέλεις τόσο πολύ να κάνεις σεξ με τον ερωτικό παρτενέρ σου τη μια μέρα και την επόμενη απλά… αδιαφορείς, φαίνεται πως υπάρχει εξήγηση και προέρχεται από τις ορμόνες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο καθορίζουν την πιο σεξουαλική φάση του κύκλου σου.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν η σεξουαλική φάση και πότε συμβαίνει;

Ας δούμε ορισμένα βασικά σημεία του εμμηνορροϊκού κύκλου: Η περίοδος είναι μια προφανής φάση που μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως επτά ημέρες σε έναν κανονικό κύκλο. Καθώς απομακρύνεσαι από την περίοδο, εισέρχεσαι στη μέση ωοθυλακική φάση. Τότε είναι που μπορεί να παρατηρήσεις αύξηση του τραχηλικού υγρού, της ενέργειας και της διάθεσής σου. Καθώς πλησιάζεις προς το τέλος της ωοθυλακικής φάσης, τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια του κύκλου σου. Και οι δύο αυτές ορμόνες συμβάλλουν στην αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, την τάση να φαντασιώνεσαι περισσότερο και την ικανότητα να αυτολιπαίνεσαι πιο εύκολα.

Περίπου τρεις ημέρες πριν από την ωορρηξία, τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται και κορυφώνονται μόλις το ωάριο ωριμάσει και είναι έτοιμο για ωορρηξία. Ως απάντηση στην αύξηση των οιστρογόνων, ο εγκέφαλος απελευθερώνει την ωχρινοτρόπο ορμόνη, η οποία πυροδοτεί την ωορρηξία.

Χρειάζονται περίπου μία έως δύο ημέρες για να απελευθερωθεί το ωάριο και να σχηματιστεί το ωχρό σώμα, δηλαδή η προσωρινή ενδοκρινική δομή στην ωοθήκη που απελευθερώνει προγεστερόνη. Αυτή η σειρά γεγονότων λαμβάνουν χώρα για περίπου πέντε με έξι ημέρες, και είναι η περίοδος εκείνη που το σεξ υπάρχει συνέχεια στο κεφάλι σου. Μάλιστα τις μέρες εκείνες είναι πολύ πιο εύκολο να έρθεις σε οργασμό.

Αντίθετα, τη στιγμή που η παραγωγή της προγεστερόνης λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης, όλες σου οι σεξουαλικές ορέξεις σε αποχαιρετούν. Και παρόλο που τα οιστρογόνα υπάρχουν σε αυτή τη φάση, οι επιδράσεις της προγεστερόνης τα επισκιάζουν.

Τώρα που μάθαμε πότε βρίσκεσαι στη σεξουαλική σου φάση, μπορούμε να έρθουμε στο πιο… δημιουργικό κομμάτι. Πώς να ενισχύσεις αυτή τη φάση του κύκλου σου και να κάνεις ακόμα καλύτερο σεξ!

Έλα σε οργασμό αλλιώς

Ενώ η κλειτορίδα είναι ο πιο σύνηθες τρόπος να έρθεις σε οργασμό, τη στιγμή που βρίσκεσαι στη σεξουαλική φάση του κύκλου σου, είναι τέλεια ευκαιρία να έρθεις σε οργασμό με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς να δοκιμάσεις ακόμη και παιχνίδια που εμπλέκουν τις θηλές σου.

Άλλαξε στάσεις

Όταν βρίσκεσαι στη σεξουαλική σου φάση, ο τράχηλος σου βρίσκεται πιο ψηλά, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις μερικές στάσεις που υπό άλλες συνθήκες σε πονάνε, λόγω της μεγαλύτερης διείσδυσης.

Δοκίμασε τον «χάρτη» της απόλαυσης

Μείνετε γυμνοί με τ@ σύντροφο σου, και αρχίστε να ανακαλύπτετε ποια σημεία του σώματος σας και ποιες τεχνικές, σας κάνουν να αισθάνεστε απόλαυση. Ο κανόνας είναι μόνο ένας, δεν ακουμπάτε τα γεννητικά όργανα ο ένας του άλλου. Μέχρι τουλάχιστον να έχετε ταξιδέψει και οι δύο σε όλο τον «χάρτη».

Δώσε βάση στις φαντασιώσεις σου

Δεν χρειάζεται να κάνεις τις φαντασιώσεις σου πράξη για να σου προσφέρουν ευχαρίστηση. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες μόνο και όταν μιλάνε για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια της πράξης, μπορούν να έρθουν πιο εύκολα σε οργασμό.

Δοκίμασε το sexting

Δώσε στ@ σύντροφο σου μια ιδέα σχετικά με τι θέλεις να κάνετε όταν μείνετε οι δυό σας. Όχι μόνο θα χτίσεις την ανυπομονησία, αλλά επίσης σύμφωνα με την έρευνα που προαναφέρθηκε, οι γυναίκες που κάνουν sexting, έρχονται σε οργασμό πολύ πιο εύκολα από όσες δε το κάνουν.