Τα βρασμένα αυγά «πρωταγωνιστούν» σε πολλά κυρίως γεύματα και σνακ και αποτελούν μία εύκολη και γρήγορη επιλογή. Πόσο καιρό, όμως, διατηρούνται στο ψυγείο και πόσο χρόνο μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου;

Πόσο διαρκούν τα βρασμένα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου;

Ο ίδιος κανόνας που ισχύει για όλα τα μαγειρεμένα φαγητά, ισχύει και για τα βραστά αυγά, δηλαδή ότι δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή για κατανάλωση εάν έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με το USDA.

Πόσο διαρκούν τα βρασμένα αυγά στο ψυγείο;

Εάν έχεις πολλά βραστά αυγά, το ψυγείο είναι «φίλος» σου, σύμφωνα με τον FDA και μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο για μια ολόκληρη εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι τα αποθηκεύσεις αμέσως (δηλαδή εντός δύο ωρών από το μαγείρεμά τους).

Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα βρασμένο αυγό χάλασε;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις εάν ένα βραστό αυγό χάλασε είναι απλώς να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες. Εάν, ωστόσο, εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη για τη φρεσκάδα ενός βρασμένου αυγού, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι η μυρωδιά (θα το καταλάβεις, πίστεψέ μας). Ομοίως, αν παρατηρήσεις, όταν ξεφλουδίσεις το αυγό, ότι έχει μια περίεργη υφή ή χρώμα, καλύτερα να το πετάξεις.