Τι σημαίνει ο διεθνής όρος “voice empowerment”; Είναι ο τρόπος να εδραιώνει ένας άνθρωπος τη δική του προσωπική φωνή, ακολουθώντας ένα μονοπάτι που τον φέρνει σε επαφή με τον εαυτό του, ώστε να κατανοήσει και να εκφράσει ποιος είναι. Όταν αυτό που είμαστε δε φοβόμαστε να το βγάλουμε προς τα έξω, τότε ο σεβασμός εδραιώνεται. Και αυτό, στον εργασιακό χώρο είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου να αναδειχθούν τα ταλέντα του καθενός, χωρίς φόβο και με δημιουργικό για όλους τρόπο.

Πώς μπορεί η αναπνοή, ο τόνος της φωνής και η γλώσσα του σώματος να μας βοηθήσει σε όλο αυτό; Η ειδικός φωνής και δημόσιας ομιλίας Νίνα Καλούτσα μας μιλά για τη σημασία της προσωπικής μας φωνής στην καθημερινή μας ζωή.

Λίγα λόγια για τη Νίνα Καλούτσα

Η ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας Νίνα Καλούτσα είναι κάτοχος διπλώματος και μάστερ Όπερας του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Στα 25 χρόνια της διδασκαλίας της έχει μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία της σε περισσότερα από 4.000 άτομα, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών και οργανισμών, σε σεμινάρια φωνής, δημόσιας ομιλίας, one-to-one coaching και team building.

H λυρική σοπράνο Νίνα Καλούτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι κάτοχος διπλώματος τραγουδίστριας Όπερας & Μουσικής Δωματίου και καθηγήτριας μονωδίας, καθώς και Master Καλών Τεχνών, από το Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας (1987-1992). Δασκάλα της ήταν η διάσημη υψίφωνος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας του Θεάτρου Mπολσόι pr. Bela Rudenko. Κατά τo διάστημα 1993-1994, με υποτροφία, μετεκπαιδεύτηκε στην Αυστρία, στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, με καθηγητές τον βαρύτονο Rudolf Knoll και τη μεσόφωνο Ηanna Ludwig.