Χρόνος. Δεν φαίνεται να μας φτάνει ποτέ. Ακόμη και οι πιο σύντομες προπονήσεις απαιτούν χρόνο για να χωρέσουν σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Είναι, επίσης, εύκολο να χάσεις το κίνητρό σου, ιδιαίτερα αν δεν έχεις ανακαλύψει ευχάριστους τρόπους άσκησης. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί απολαυστικοί τρόποι για να κινηθείς, ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο για μία ολοκληρωμένη προπόνηση. Μάθε παρακάτω μερικούς εφευρετικούς τρόπους, για να έχεις την κίνηση στη ζωή σου.

1. Περπάτησε μέσα στο σπίτι (και έξω από αυτό)

Οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κινηθείς και να κάψεις θερμίδες. Σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα, ξεσκόνισε, σφουγγάρισε, πλύνε τα πάτια. Αντί να πας το αμάξι σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων, προτίμησε να το πλύνεις στο χέρι. Ασχολήσου με την κηπουρική. Περπάτα ενώ βλέπεις τηλεόραση ή ακούς μουσική. Εναλλακτικά, κάνε έναν σύντομο περίπατο γύρω από το σπίτι.

2. Άφησε το αυτοκίνητο

Αφιέρωσε λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση πάρκινγκ και περισσότερο χρόνο για να περπατήσεις, παρκάροντας λίγο πιο μακριά (ή ακόμα και αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι) και περπατώντας προς τον προορισμό σου. Μπορεί να μη σου φαίνεται σπουδαίο, αλλά αν μπορείς να περπατήσεις 1 χλμ, αντί να οδηγήσεις, τότε κάνε το. Τα μικρά πράγματα αθροίζονται. Εναλλακτικά, πάρε το ποδήλατο.

3. Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία

Ρύθμισε ένα ξυπνητήρι για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να σηκωθεί και να κινηθεί. Τοποθέτησέ το αρκετά μακριά ώστε να πρέπει να σηκωθείς και να περπατήσεις για να το απενεργοποιήσεις. Επιπλέον, προγραμμάτισε μικρά slots γυμναστικής στο ημερολόγιό σoυ και βάλε υπενθυμίσεις, για να βεβαιωθείς ότι θα τα τηρήσεις. Εξέτασε το ενδεχόμενο να αγοράσεις ένα fitness tracker, για να σε βοηθήσει να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να διατηρήσεις το κίνητρό σου.

4. Ανέβα τις σκάλες

Επίλεξε τις σκάλες όποτε είναι δυνατόν, ακόμα και μόνο για 1-2 ορόφους. Όσο περνάει ο καιρός θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να είσαι πιο δραστήρια κάθε μέρα και να κάνεις μερικά επιπλέον βήματα κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων σου. Να θυμάσαι πάντα ότι κάθε βήμα μετράει!