Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα μαλλιά σου πέφτουν, από διαταραχές ορμονών και κακή διατροφή μέχρι φαρμακευτικές αγωγές και άγχος. Σίγουρα το τι «κρύβεται» πίσω από την απώλεια μαλλιών είναι τελείως προσωπική υπόθεση και χρειάζεται η συμβολή ενός δερματολόγου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες θεραπείες που μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών και μία τέτοια έγινε viral στο TikTok.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3.8 εκατομμύρια views, η @kaligirly μοιράστηκε μία σπιτική θεραπεία που βοηθά στην απώλεια των μαλλιών και περιλαμβάνει τσάι δεντρολίβανου. Φυσικά, επειδή δεν πρέπει να πιστεύεις ό,τι διαβάζεις στο Διαδίκτυο, χρειάστηκε μία μικρή έρευνα για να βρούμε περισσότερα για αυτή τη σπιτική θεραπεία. Και πράγματι, μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με μια κλινική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο BMJ, το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών όταν γίνεται καθημερινά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την τριχόπτωση.

Διάβασε επίσης: Ρυζόνερο για τα μαλλιά: Έχει αποτέλεσμα;

Εάν είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις, δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις το δικό σου σπρέι (είναι πραγματικά εύκολο):

@kaligirly♬ original sound – Kali

1. Πάρε ένα μπουκάλι ψεκασμού

Αυτή η θεραπεία λειτουργεί καλύτερα όταν ψεκάζεται σε όλη την τρίχα. Επομένως, πριν ξεκινήσεις την παρασκευή, βεβαιώσου ότι έχεις ένα μπουκάλι με σπρέι, ώστε να μπορείς να μοιράσεις σωστά το τσάι δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής και τα μήκη της τρίχας.

2. Βράσε νερό

Αυτό το μέρος είναι εξαιρετικά απλό. Βάλε περίπου 2-3 ​​φλιτζάνια (ανάλογα με το μέγεθος του μπουκαλιού ψεκασμού) σε μια κατσαρόλα και δυνάμωσε τη φωτιά. Περίμενε μέχρι να βράσει το νερό πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

3. Πρόσθεσε το δεντρολίβανο

Μόλις το νερό πάρει μια βράση, ρίξε μερικά κλωνάρια φρέσκο ​​δεντρολίβανο. Στη συνέχεια, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.

4. Εκχύλιση

Άφησε το να παρασκευαστεί για περίπου μία ώρα. Θα καταλάβεις ότι τελείωσε όταν δεις ότι το νερό αρχίζει να κοκκινίζει.

5. Μεταφορά

Αφού αφήσεις το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μετάφερέ το προσεκτικά μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού. Για να κάνεις αυτή τη διαδικασία ευκολότερη, χρησιμοποίησε ένα χωνί.

6. Διατήρηση

Διατήρησε το μπουκάλι ψεκασμού στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

Εφαρμογή θεραπείας

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις τη θεραπεία, απλώς ψέκασέ την στο τριχωτό της κεφαλής και τα μήκη των μαλλιών σου και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Διάβασε επίσης: Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;