Όταν ακούς βανίλια τι σου έρχεται στο μυαλό; Λογικά γεύση παγωτού. Μια γεύση που μπορεί να είναι συνηθισμένη και δεν προσφέρει και πολύ ενθουσιασμό, ωστόσο παραμένει κλασική, διαχρονική και ασφαλής επιλογή. Μια γεύση που σου λύνει τα χέρια σε διλήμματα, καθώς κανείς δεν θα την απορρίψει.

Και ενώ πιθανώς η βανίλια δεν θα φέρει… ηδονή στον ουρανίσκο σου, μπορεί να κάνει το αντίθετο στη σεξουαλική σου ζωή, σύμφωνα και με την Dr. Nicole McNichols, καθηγήτρια ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Πριν το μυαλό σου πάει σε μια ερωτική πράξη γεμάτη παγωτό, ας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι το vanilla sex. Πρόκειται, λοιπόν, για τη σεξουαλική πράξη κατά την οποία κάνουμε μια στροφή από το οτιδήποτε kinky και άγριο έχουμε στο κεφάλι μας που, συνήθως, μας δείχνει ο κόσμος του πορνό. Αντ’ αυτού δίνουμε βάση σε μικρές βασικές δραστηριότητες, οι οποίες θα φέρουν μια πιο βαθιά συναισθηματική σύνδεση.

Πώς θα κάνεις vanilla sex;

Για να κάνεις vanilla sex αρκεί απλά να υιοθετήσεις τις παρακάτω κινήσεις στην επόμενη ερωτική επαφή σου.

Η δύναμη του φιλιού

Αν και συχνά θεωρείται η πιο επιφανειακή από τις ερωτικές πράξεις, το φιλί μπορεί να είναι πολύ προσωπικό. Και τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ είναι επίσης πολύ υποτιμημένα. Το φιλί συσχετίζεται, ειδικά στις γυναίκες, με τη σεξουαλική ικανοποίηση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η συναισθηματική οικειότητα είναι ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας της σεξουαλικής ικανοποίησης στις γυναίκες. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες των γυναικών να έχουν οργασμό.

Η δύναμη της οπτικής επαφής

Η έντονη οπτική επαφή μεταξύ των ζευγαριών μπορεί να ενεργοποιήσει τη σεξουαλική διέγερση, σύμφωνα με μελέτες. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο έντονο από μόνο του.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι όταν κοιτάζεις κάποιον στα μάτια, αυτό είναι στην πραγματικότητα μια κάπως τρομακτική μορφή οικειότητας για πολλούς ανθρώπους. Απαιτεί να είσαι πραγματικά ευάλωτος. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορεί να κάνει το σεξ πραγματικά υπέροχο και καυτό.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η οπτική επαφή σε συνδυασμό με το φιλί, ενισχύει επίσης τη συναισθηματική σύνδεση, την οικειότητα και, για άλλη μια φορά, τη συχνότητα του οργασμού στις γυναίκες.

Η δύναμη του ιεραποστολικού

Πριν πάρεις την έκφραση της βαρεμάρας, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι, πολύ πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η ιεραποστολική στάση είναι, στην πραγματικότητα, η νούμερο ένα πιο πιθανή στάση για να έρθει μια γυναίκα σε οργασμό. Προφανώς, αυτό δεν πρόκειται να ισχύει για όλες. Αλλά αυτή η στάση μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πιο στενή, πιο ισχυρή μορφή σύνδεσης πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο δρόμος προς το σεξ

Όσο κι αν θεωρούμε το σεξ ξεχωριστό από την υπόλοιπη ζωή μας, το φλερτ και ο δρόμος προς το σεξ πρέπει στην πραγματικότητα να είναι ένα τεράστιο μέρος της εξίσωσης. Πολλά από αυτά που κάνουν το σεξ καλό είναι η προετοιμασία προς αυτό. Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι τα σεξουαλικά ικανοποιημένα ζευγάρια προσπαθούν να προετοιμάσουν τη διάθεση, η οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κεριά μέχρι απλώς να βεβαιωθείς ότι έχετε ιδιωτικό χρόνο μακριά από τα παιδιά που ζουν μαζί σας.

Η επιβράδυνση

Το αργό σεξ με οπτική επαφή μπορεί να είναι πολύ έντονο. Η επιβράδυνση όχι μόνο κάνει το σεξ να διαρκεί περισσότερο, αλλά, το πιο σημαντικό, είναι ότι μας βοηθάει να νιώσουμε πιο προσγειωμένοι στη στιγμή και στο σώμα μας.

Ο ερωτισμός ευδοκιμεί στο τώρα. Για να είναι καλό το σεξ, πρέπει να είμαστε παρόντες. Και το να είσαι παρών απαιτεί να μην έχεις ένα εκατομμύριο σκέψεις το λεπτό που σου δημιουργούν φόβους και ανασφάλειες.

Το να είσαι παρόν, να μην σκέφτεσαι υπερβολικά και να επικεντρώνεσαι σε όσα βιώνεις εκείνη τη στιγμή με τ@ σύντροφό σου μπορεί να κρατήσει τα πράγματα πολύ πιο θερμά και ευχάριστα.

Η ευκαιρία να είσαι ευάλωτη

Κάθε μία από αυτές τις ενέργειες περιλαμβάνει να είσαι αυθεντική και να είσαι παρόν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Canadian Journal of Sexuality, διαπίστωσε ότι η ικανότητα να είναι κανείς ευάλωτος μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας στον δρόμο προς το υπέροχο σεξ.

Η ευαλωτότητα είναι σημαντική για το καλό σεξ, επειδή το σεξ είναι ένα από τα πιο οικεία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με ένα άλλο άτομο. Σε ένα πραγματικά καλό σεξ, πρέπει να είσαι σε θέση να παραδώσεις τον έλεγχο, αλλά κυρίως την επιθυμία να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου. Και για να συνδεθείς πραγματικά με ένα άτομο με τρόπο που θα χτίσει σεξουαλική ένταση και ικανοποίηση σημαίνει να μοιραστείς με τ@ σύντροφο σου τι σε κάνει να νιώθεις καλά.