Πώς και πώς περιμένω κάθε σεζόν τη νέα συλλεκτική σειρά της ΙΚΕΑ αφού πάντα συνδυάζει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό ενός luxury brand με τις προσιτές τιμές αλλά και τη σκανδιναβική λιτότητα για την οποία είναι πασίγνωστη η σουηδική εταιρεία.

Όταν, δε, η έμπνευση πίσω από αυτή είναι μια αρχαία νορβηγική παράδοση self-care είναι αναμενόμενο να γίνει ανάρπαστη! Αυτό έχει ήδη συμβεί με τη σειρά BASTUA, τη νέα συλλεκτική σειρά της ΙΚΕΑ με την υπογραφή του φινλανδικού σχεδιαστικού οίκου Marimekko, που βασίζεται στην πρακτική της σάουνα.

Στα λόγια της ίδιας της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Marimekko, Minna Kemell-Kutvonen, «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τον νορβηγικό τρόπο ζωής χωρίς να μιλήσουμε για τη σάουνα».

Κι ακόμα κι αν είναι λίγο δύσκολο να φέρουμε στα ελληνικά μας σπίτια αυτή τη συνήθεια, η νέα συλλογή ΙΚΕΑ φιλοδοξεί να δώσει χρώμα σε κάθε μας ρουτίνα self-care και, γιατί όχι;, να μετατρέψει το σπίτι μας σε… σπα.

Αντλώντας έμπνευση από τη φύση και την ευεξία που προσφέρει η σάουνα, τα έπιπλα, τα είδη σερβιρίσματος και τα λευκά είδη της σειράς με τα ζωηρά χρωματιστά μοτίβα τους, αποτυπώνουν την απλότητα και την ομορφιά του σκανδιναβικού τοπίου.

Δες παρακάτω τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στο καλάθι μας και πάρε έμπνευση για να εμπλουτίσεις και τη δική σου self-care ρουτίνα.