Κάθε μέρα βρίσκω μια στιγμή και λέω ευχαριστώ για όποιον και ό,τι έχω γύρω μου. Από τον ήλιο μέχρι το σκυλί μου, το νερό, το σπίτι μου, και όλα τα καθημερινά “δεδομένα”. Κάθε μέρα, έστω για πέντε δευτερόλεπτα, αισθάνομαι ευγνώμων με όλη μου την καρδιά.

Αυτό δε σημαίνει πως αισθάνομαι και πάντα πλήρης. Ή ευτυχισμένη. Σίγουρα πλέον πολύ παραπάνω απ’ ότι παλιότερα κι αυτό το οφείλω σε κάτι πολύ απλό και πολύπλοκο μαζί: την ασταμάτητη περιέργεια να μαθαίνω συνεχώς τον εαυτό μου. Μέσα από άλλους, μέσα από εμπειρίες, μέσα απ’ τη μουσική, μέσα από ψυχοθεραπεία. Μέσα από όλα τα καλά και τα άσχημα που μου έχουν συμβεί! Ό,τι γνωρίζω σήμερα για μένα, όση πίστη και αγάπη έχω αποκτήσει για τη Γιάννα, ήρθαν μετά από βουτιές στα βαθιά, είτε ηθελημένα είτε άθελά μου!

Ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα, με την επιμονή τους έμαθα σιγά σιγά να κάνω κι εγώ το ίδιο! Ευχαριστώ τους θεραπευτές μου, που μου άλλαξαν όλη μου τη ζωή, χάρη σ’ αυτούς είμαι σήμερα πιο Γιάννα από ποτέ! Ευχαριστώ τις απορρίψεις, τις απογοητεύσεις, τις προδοσίες, τις λάθος επιλογές μου, τις μεγάλες προσδοκίες μου! Πόνεσα και θα ξαναπονέσω, αλλά είναι κι αυτά κομμάτια της ανακάλυψης του εαυτού μου! Είμαι ευγνώμων και για την αγάπη που έχω πάρει, αλλά πιο πολύ γι’ αυτή που έχω δώσει. Και για τη μουσική…… αυτό το τεράστιο ταξίδι μαζί σου που δε θα σταματήσει.. γιατί πάντα με κάνεις και ξαναγεννιέμαι. Τέλος, είμαι ευγνώμων και για τη μικρή Γιάννα, που ευτυχώς τελευταία την ξαναβρίσκω. Γιατί όλα εκείνα τα πηγαία που είχε, όλα εκείνα που δε θέλουν ψάξιμο, απλά υπάρχουν.. όλα εκείνα είμαι εγώ.

Γιάννα Τερζή

το ευχαριστώ της Γιάννας Τερζή

Γιάννα Τερζή / Φωτό: Αρχείο

Διάβασε σχετικά: Ένα γράμμα ευγνωμοσύνης από την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση