Αγαπημένη μου Βιβή,

Γνωριστήκαμε πριν από 13 χρόνια, στο πρώτο καταφύγιο της Save a Greek Stray, όπου προσέφερες εθελοντικά τον ελεύθερό σου χρόνο. Πού να φανταζόμουν τότε, ότι θα γινόσουν κάποια στιγμή ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου;

Όταν πλέον πήρε πιο επίσημη μορφή η οργάνωσή μας, έψαχνα κάποιον που να μπορεί να υποστηρίξει το όραμά της, το οποίο δεν περιοριζόταν πλέον στην διάσωση των αδέσποτων απλά, αλλά στην ολιστική αλλαγή της ελληνικής νοοτροπίας όσον αφορά στα ζώα συντροφιάς.

Κάπως έτσι, μπήκες επίσημα στην οικογένεια της SGS, η οποία από εκείνη την ημέρα, άλλαξε για πάντα.

Γεννημένη όλως τυχαίως την ίδια μέρα με τον πατέρα μου, έχεις την ίδια αφοπλιστική ειλικρίνεια που διέκρινε και εκείνον, ενώ αποδείχτηκες σχεδόν εξίσου σημαντική για την δική μου πορεία και την πορεία της οργάνωσης, την οποία πρεσβεύουμε.

Η ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για την ύπαρξή σου, είναι δύσκολο να την περιγράψω με λόγια. Θα κάνω όμως μια τίμια προσπάθεια…

Θέλω να σε ευχαριστήσω λοιπόν, που μου άλλαξες την ζωή προς το καλύτερο.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που μέσα από την σκληρή δουλειά και την αγάπη σου για την Save a Greek Stray, μου επέτρεψες να σου εμπιστευθώ «το παιδί μου», με αποτέλεσμα να βρω επιτέλους χρόνο να εξελίξω τον εαυτό μου και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που είχα.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που είσαι ο άνθρωπος, στον οποίο τρέχω κάθε φορά, που έχω ανάγκη να ακούσω την απόλυτη (και μερικές φορές σκληρή) αλήθεια.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που μου έμαθες τι σημαίνει αυτοθυσία, επιμονή και δύναμη ψυχής. Θέλω να σε ευχαριστήσω που δεν μασάς ποτέ τα λόγια σου για κανέναν.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που με έπεισες να υποβάλλω την αίτησή μου για το μεταπτυχιακό στην Νέα Υόρκη – το οποίο μου άλλαξε την ζωή, αλλά και για την ηρεμία, που αισθανόμουν καθ’ όλη την διάρκειά του, γνωρίζοντας ότι είσαι εσύ εκεί και κρατάς τα μπόσικα της οργάνωσης που χτίσαμε μαζί.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον θαυμασμό και την πίστη στην ανθρωπότητα, που μου εμπνέεις.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που είσαι εκεί, κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή για τα ζώα, που φροντίζουμε και που δεν έχεις παραπονεθεί ούτε μια στιγμή.

Θέλω να σε ευχαριστήσω, που μου έκανες την τιμή να γίνεις φίλη και πλέον οικογένειά μου.

Μπορεί η ζωή να παίζει σκληρά παιχνίδια στερώντας μας τους ανθρώπους που έχουμε ανάγκη, όμως καμιά φορά μας επιβραβεύει με έναν φύλακα άγγελο και ο δικός μου άγγελος, είσαι εσύ!

Καλά Χριστούγεννα και με το καλό να έρθουν τα αγοράκια μας σε λίγους μήνες!

Σ´ αγαπώ πολύ!

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση

 

το ευχαριστώ της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση / Φωτογραφία: Νίκος Ζήκος

Διάβασε σχετικά: Γράμμα ευγνωμοσύνης στον εαυτό μου από την Μαριέττα Φαφούτη