Φαίνεται πως στις μέρες μας όλοι ξέρουν ποιο χρώμα μας κάνει χαρούμενους , εκτός ίσως από εμένα, που το ανακάλυψα σήμερα. Όταν μάλιστα είπα “μα καλά ξέρεις ποιο χρώμα μας κάνεις ευτυχισμένους” , η απάντηση που πήρα από τον ζωγράφο φίλο μου ήταν “Φυσικά. Μα καλά δεν ξέρεις τη θεωρία των χρωμάτων; Πού ζεις;”.

Αν πάντως είσαι κι εσύ σαν κι εμένα και δεν ξέρεις, να σε ενημερώσω πως όχι δεν είναι το millenial pink, αλλά το ζεστό, πλούσιο κίτρινο. Ναι, μάλιστα αυτό είναι το χρώμα το οποίο ανεβάζει τη διάθεση και σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο, γι αυτό και σύμφωνα με τους ειδικούς και συγκεκριμένα με τη συγγραφέα του βιβλίου Happy By Design, Victoria Harrison, οφείλουμε να το βάλουμε για τα καλά στο σπίτι μας και στη ζωή μας.

Σύμφωνα με έρευνα, το χρώμα φυσικά και επηρεάζει τη διάθεσή μας. Σε επιστημονικές δοκιμές, ένα γκρουπ εθελοντών βαθμολόγησαν πως τους κάνει να αισθάνονται διάφορα χρώματα, και ενώ σαφώς και υπήρχαν προσωπικές επιλογές, υπήρχε ένα χρώμα που ήταν ξεκάθαρος νικητής, όσο αφορά στην καλή διάθεση. Το κίτρινο.

Το χρώμα που φέρνει την ευτυχία στο σπίτι σου

Shahram Anhari/ Unsplash

Και υπάρχει λογική εδώ: Το κίτρινο είναι το χρώμα της λιακάδας και της ζεστασιάς. Ωστόσο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας όσο αφορά στη “χρήση” του μέσα στο σπίτι μας: less is more. Βάζουμε πινελιές κίτρινου, δεν ντύνουμε όλο μας το σπίτι κίτρινο. Και κυρίως το χρησιμοποιούμε σε χώρους και σημεία που θέλουμε να νιώθουμε ενεργοποιημένοι. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές συμβουλές:

ΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Απόφυγε τη χρήση του στην κρεβατοκάμαρα, όπου εκεί θέλεις να χαλαρώσεις

ΒΑΛΕ ΤΟ ΣΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ: Ένα κίτρινο βάζο, κάποιο μαξιλάρι στον καναπέ ή ακόμα και ένα κάδρο κίτρινο, θα δώσει αυτή τη χαρά που θέλεις και αναζητάς στο σαλόνι σου.

ΝΙΩΣΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΟΥ: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καπέλα λαμπατέρ σε ζεστό κίτρινο.

ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ: Τι θα έλεγες να έβαφες ένα απαλό κίτρινο το εσωτερικό της μπαλκονόπορτάς σου (αν έχεις ακόμα ξύλινα κουφώματα) ή να βάλεις κουρτίνες σε απαλό κίτρινο.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ: Διάλεξε αξεσουάρ που θα σε κάνουν χαρούμενη και που κάθε στιγμή που θα τα κοιτάς θα νιώθεις την ευτυχία.