Εδώ, στο Love Yourself αγαπάμε τον πολύ και ποιοτικό ύπνο! Γιατί καμιά απόδειξη αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι τόσο πολύτιμη όσο μία νύχτα βαθύ ύπνου. Έτσι συχνά πυκνά φροντίζουμε να σου δίνουμε τα δικά μας αγαπημένα tips για υπέροχο ύπνο. Το σημερινό «μυστικό» είναι ιδίως απολαυστικό για εκείνους που (σαν εμένα) έχουν μια δουλειά γραφείου, οδηγούν μέχρι το γραφείο και, γενικά, κάνουν μια έντονα καθιστική ζωή μπροστά από τον υπολογιστή. Μιλάω για τις διατάσεις!

Ναι, αυτές που συνήθιζες να κάνεις πριν τη γυμναστική στο σχολείο, αυτές που παραπέμπουν σε μαθήματα γιόγκα, αυτές που μοιάζουν με γυμναστική αλλά δεν είναι. Γιατί ενώ πράγματι οι διατάσεις είναι ένα απαραίτητο κομμάτι κάθε προγράμματος γυμναστικής, δεν έχουν ως στόχο το να εξασκήσουν αλλά το να βοηθήσουν την ροή του αίματος σε αυτούς, να μαλακώσουν σφιγμένα σημεία στο σώμα και να κρατήσουν υγιή την περιτονία (για αυτό το μαγικό «πέπλο» του σώματος, θα σου μιλήσω εκτενώς σε κάποιο επόμενο κείμενο).

Συγκεκριμένα, οι ήπιες, παθητικές και στατικές διατάσεις, που δεν ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς, είναι ιδανικές για πριν τον ύπνο. Κι αυτό γιατί, μέσα από το συνδυασμό μίας ανακουφιστικής για το σώμα θέσης, και της ήρεμης αναπνοής, μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα και να προετοιμάσουν το σώμα για βαθύ ύπνο. Δες παρακάτω ορισμένες διατάσεις για να δοκιμάσεις απόψε, και θα μας θυμηθείς!

1. Στάση του παιδιού

2. Ξαπλωτή στροφή

3. Πλάγιες διατάσεις σε καθιστή θέση

4. Ήπιες διατάσεις αυχένα

5. Ξαπλωτή θέση με τα πόδια στον τοίχο

Και καλό ύπνο!