Αν η ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου περιλαμβάνει αποτρίχωση με ξυράφι, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα απαλά πόδια μετά το ξύρισμα.

5 tips για απαλά πόδια

1. Χρησιμοποίησε κρέμα ή τζελ ξυρίσματος, όχι σαπούνι

Η κρέμα ξυρίσματος κάνει πράγματα που το σαπούνι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, όπως ότι μαλακώνει τις τρίχες σου, διευκολύνοντας το ξύρισμα. Οι συνθέσεις με βιταμίνη Ε και λανολίνη είναι ένα ασφαλείς επιλογές. Η βιταμίνη Ε —με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες— αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρή ενίσχυση για την απαλότητα των τριχών.

Το σαπούνι, από την άλλη πλευρά, λόγω της σύστασης του κάνει την επιδερμίδα ξηρή και δεν μαλακώνει αρκετά την επιδερμίδα και τις τρίχες, ώστε το ξυραφάκι να γλιστράει και να αποφευχθούν ερεθισμοί, κοκκινίλες, φαγούρα κ.λπ.

2. Κάνε απολέπιση!

Κάνε απολέπιση στην επιδερμίδα σου πριν μπεις στο ντους για να ξυρίσεις τα πόδια σου. Όταν το δέρμα σου είναι στεγνό, τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά του σχηματίζουν κάτι σαν «πανοπλία» που εμποδίζει τα υπόλοιπα προϊόντα να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται. Επίσης, κάνοντας απολέπιση πριν το ξύρισμα, θα επιτρέψεις στο ξυράφι να φτάσει πιο κοντά στις ρίζες των τριχών. Για την απολέπιση, αναζήτησε προϊόντα με γλυκολικό και γαλακτικό οξύ, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των άλφα υδροξυοξέων (AHAs), απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν τους πόρους.

3. Εφάρμοσε γρήγορα κρέμα σώματος μετά το ντους

Η χρήση κρέμας σώματος με ενυδατικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, τα ceramides και η λανολίνη βοηθούν στο να «κλειδώσει» η υγρασία στην επιδερμίδα. Εφάρμοσε την κρέμα σώματος σου μόλις βγεις από το ντους, όταν η επιδερμίδα σου είναι ακόμα νωπή, ώστε να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία πριν αρχίσει να στεγνώνει το σώμα σου. Το δέρμα στα πόδια σου στεγνώνει πιο γρήγορα από ότι στο υπόλοιπο σώμα, οπότε αυτή η συμβουλή είναι σημαντική αν θέλεις να έχεις απαλά πόδια.

4. Εφάρμοσε ένα έλαιο σώματος για απαλά πόδια, πριν τον ύπνο

Το λάδι και το νερό δεν είναι «φίλοι». Με λίγα λόγια, δεν αναμειγνύονται. Έτσι, μία στρώση από ένα έλαιο σώματος με βάση το νερό, θα σφραγίσει στην επιδερμίδα την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής κρέμας, διατηρώντας την επιδερμίδα σου απαλή σαν μωρού.

5. Κάνε αποτρίχωση στο τέλος του ντους

Το ιδανικό είναι να αφήσεις την αποτρίχωση για το τέλος του ντους, τη στιγμή που οι πόροι θα έχουν διασταλεί και οι τρίχες θα έχουν μαλακώσει, εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας και των ατμών. Έτσι, θα πετύχεις πιο εύκολο ξύρισμα, χωρίς πιθανότητες ερεθισμών και κοψιμάτων.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν: 

Μήπως πλένουμε το πρόσωπό μας λάθος τόσο καιρό;
Dry brushing: Η ιεροτελεστία που θα λατρέψει το σώμα σου
Τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον