Εάν έχεις τη συνήθεια να μαντεύεις τα ζώδια των ανθρώπων, πιθανότατα έχεις αναρωτηθεί γιατί ενώ θα μπορούσες να είχες ορκιστεί ότι, ένας συνάδελφος ή ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης είναι ένα συγκεκριμένο ζώδιο, τελικά τα γενέθλιά τους μαρτυρούν μία διαφορετική περίπτωση. Ο πιθανός λόγος είναι ότι το αστρολογικό προφίλ ενός ατόμου δίνει πολύ περισσότερα από το ηλιακό του ζώδιο, περιλαμβάνει συνδυαστικά το ζώδιο που ανατέλλει, δηλαδή τον ωροσκόπο του.

Εάν διαβάζεις το ωροσκόπιο για το ζώδιο του ηλίου σου – σε αντίθεση με το ζώδιο που ανατέλλει- μπορεί να χάσεις την κρίσιμη πληροφορία, τη σύνθεση του βασικού πυρήνα. 

Τι είναι το ανερχόμενο ζώδιο;

Ο ωροσκόπος συγκεκριμένα είναι η μοίρα της εκλειπτικής που βρίσκεται στον ανατολικό ορίζοντα (που ανατέλλει) σε ένα συγκεκριμένο τόπο, σε μία χρονική στιγμή. Αυτή η μοίρα δημιουργεί τον ωροσκόπο και όπως η ετυμολογία της λέξης, είναι άμεσα συνυφασμένος με την ώρα (και τα λεπτά) που γεννήθηκες. Επιπλέον, η μοίρα αυτή στον αστρολογικό σου χάρτη εκφράζεται μέσα από το Ανερχόμενο Ζώδιο, δίνοντάς σου αυτό που λέμε: έχω ωροσκόπο στην 12η μοίρα του Κριού. Ο Κριός θα είναι ο ωροσκόπος σου γενικά ή αλλιώς το Ανερχόμενο Ζώδιο.

Η σημασία του ωροσκόπου είναι μεγάλη και σε εξυπηρετεί στην αναγνώριση διαφορών ακόμα και ανάμεσα στο ίδιο ζώδιο! Όταν διαβάζεις ένα ωροσκόπιο μόνο για το ζώδιο του ήλιου σου, παίρνεις μόνο μια γεύση του τι επιφυλάσσει για σημαντικούς ανθρώπους ή σημαντικές πτυχές της ζωής σου. Το ηλιακό σου ζώδιο – το οποίο καθορίζεται από την τοποθέτηση του ήλιου την ημέρα που γεννήθηκες – μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς σου, αλλά δεν σε αντιπροσωπεύει πάντα πλήρως. Το ανερχόμενο ζώδιό σου, από την άλλη, το κάνει.

Ας υποθέσουμε ότι γεννήθηκες στις 17 Δεκεμβρίου, επομένως σου έχουν πει ότι είσαι ένα αφιλτράριστο άτομο, που αναζητά την αλήθεια, γεμάτο περιπλανήσεις, φλογερό μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς, δηλαδή Τοξότης. Αλλά το ανερχόμενο ζώδιό σου είναι το κοινωνικό ζώδιο που αποστρέφεται τη σύγκρουση, ο Ζυγός, έτσι είσαι διπλωματική, προσπαθώντας συχνά να διατηρήσεις την ειρήνη με κάθε κόστος. 

Επειδή ο ωροσκόπος «μιλάει» στον εξωτερικό εαυτό σου, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη φυσική σου εμφάνιση. Για παράδειγμα, ο ωροσκόπος του Σκορπιού τείνει να έχει μια έντονη, μαγνητική, μυστηριώδη ατμόσφαιρα γύρω του ή στην όψη του, μια επιβλητική, πιθανώς ακόμη και εκφοβιστική παρουσία και απολαμβάνει να φοράει κυρίως πιο σκούρα χρώματα. Από την άλλη πλευρά, ο φανταχτερός ωροσκόπος του Λέοντα μπορεί να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα μαλλιά του (στην χαίτη του δηλαδή), να βγαίνει αβίαστα χαρισματικός και να επιθυμεί να έλξει τους άλλους μέσα από χαρούμενες, χρυσές αποχρώσεις!

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ωροσκόπος χαρακτηρίζει πάντα τον πρώτο σου οίκο, ο οποίος έχει να κάνει με το προσωπικό… εμπορικό σήμα σου! Αυτό περιλαμβάνει την πρώτη εντύπωση που δίνεις στους ανθρώπους, τον τρόπο με τον οποίο αναλαμβάνεις τα ηνία στη ζωή, πώς σχημάτισες για πρώτη φορά την εικόνα του εαυτού σου στα νεανικά σου χρόνια, καθώς και τη φυσική σου κατάσταση.

Γινόμαστε ο ωροσκόπος μας μετά τα 30;

Δεν μπορεί να δοθεί σωστή απάντηση, γιατί δεν συμβαίνει πάντα στους ανθρώπους! Στατιστικά και παραδοσιακά σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί αλλά δεν είναι αστρολογικό συμπέρασμα. Ο ωροσκόπος σου ακολουθεί από την πρώτη ανάσα, απλά μεγαλώνοντας αποδέχεσαι περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του, ακόμα κι αν αυτά δημιουργούν αντιθέσεις με το ζώδιο σου! Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα σε ηλικία, καθώς η επιρροή του ωροσκόπου, στον γενικότερο αστρολογικό προφίλ του ανθρώπου, είναι πιο εύκολα ευνοϊκή. Επίσης, στην ηλικία κοντά στα 30 έχουμε όλοι επιστροφή Κρόνου! 

Μια επιστροφή Κρόνου συμβαίνει περίπου κάθε 29,5 χρόνια (δηλαδή, η διάρκεια της τροχιάς του Κρόνου γύρω από τον ήλιο), που σημαίνει ότι φτάνει στο ίδιο σημείο στον ουρανό που ήταν όταν γεννήθηκες. Επειδή ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των ευθυνών, του χρόνου και της σοφίας, η επιστροφή του είναι, βασικά, η αστρολογική σου ενηλικίωση! Είναι η ώθηση που χρειάζεσαι για να μπεις στην ενήλικη ζωή. Ο Κρόνος απαιτεί να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη για τις επιλογές σου, προκαλώντας σημαντική —αν και καμιά φορά προκλητική— μεταμόρφωση. Σε εκείνη την Αστρολογική «φάση» της ενηλικίωσης λοιπόν εκφράζεις ή απελευθερώνεις ακόμη περισσότερο τον ωροσκόπο σου, εκεί ο Κρόνος σε κάποιες περιπτώσεις ενεργοποιεί τον ωροσκόπο.

Ο ωροσκόπος στα ζώδια:

Άρης

Επειδή ο ωροσκόπος σου βρίσκεται στο ζώδιο της φωτιάς του Κριού, που κυβερνάται από τον επιθετικό Άρη, η δράση υπερισχύει σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Θα κινηθείς στη ζωή σου με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακολουθώντας τις εσωτερικές σου παρορμήσεις σε αντίθεση με το να αναλύεις ή να σχεδιάζεις πρώτα όσα θέλεις να πετύχεις. Είσαι παιχνιδιάρια, ανταγωνιστική, άμεση και αυτοδύναμη.

Ταύρος

Με τον ωροσκόπο σου στο σταθερό ζώδιο της γης Ταύρο, που κυβερνάται από την Αφροδίτη που αγαπά την ομορφιά, είσαι ακλόνητη στις αξίες σου, προσγειωμένη, πιστή και χαλαρή. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για εσένα να αλλάξεις ταχύτητα, προτιμώντας να μένεις σε αυτό που ξέρεις – είτε πρόκειται για ένα μέρος που ζούσες πάντα, μια μακροχρόνια σχέση με την οποία ταυτίζεσαι ή μια επαγγελματική πορεία που ακολουθούσες από τα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα.

Δίδυμος

Χάρη στον ωροσκόπο σου στο ευμετάβλητο ζώδιο του αέρα, τον Δίδυμο, τον οποίο κυβερνά ο επικοινωνιακός Ερμής, είσαι κοινωνική, παιχνιδιάρα, ακόμη και άσεμνη, φλύαρη και έξυπνη. Έχεις την τάση να πετάς από το ένα πράγμα στο άλλο και να έχεις μια ευάερη, ελαφριά, αδέσμευτη ενέργεια. Μπορεί να εκπέμπεις την ιδιοσυγκρασία που οδηγείται από τις σκέψεις της περισσότερο από την καρδιά.

Καρκίνος

Με τον ωροσκόπο σου στο ζώδιο του νερού Καρκίνο, που κυβερνάται από το φωτεινό, διαισθητικό φεγγάρι, βγαίνεις ικανή στη φροντίδα, εγκάρδια, γνήσια, συμπαθής και ευγενική. Είσαι πραγματικά συμπονετική, συναισθηματικά γενναιόδωρη και δοτική για τους ανθρώπους που αγαπάς — μερικές φορές σε υπερβολικό βαθμό.

Λέων

Με τον ωροσκόπο σου στο ζώδιο της σταθερής φωτιάς του Λέοντα, που κυβερνάται από τον ήλιο που φέρνει ζωντάνια, θεωρείς τους άλλους θετικούς, εύθυμους, χαρισματικούς, γεμάτους χαρά και ώθηση για να πετύχεις τα όνειρα και τους στόχους σου. Είσαι προσωποποιημένη από τον ήλιο και οι άνθρωποι συχνά έλκονται από εσένα εύκολα. Η αναγνώριση σού είναι σημαντική.

Παρθένος 

Με τον ωροσκόπο σου στο μεταβλητό γήινο ζώδιο της Παρθένου, που κυβερνάται από τον αγγελιοφόρο Ερμή, είσαι προσγειωμένη, κοινωνική, επικοινωνιακή και πρόθυμη να βρεις λύσεις σε κάθε βήμα. Οι άνθρωποι σε βρίσκουν προσιτή, γνώστρια και προσανατολισμένη στις υπηρεσίες. Είσαι γρήγορη στις κινήσεις, με καθαρή και ήρεμη εμφάνιση.

Ζυγός

Με τον ωροσκόπο σου στο βασικό ζώδιο του αέρα, τον Ζυγό, που κυβερνάται από τη ρομαντική Αφροδίτη, εντυπωσιάζεις τους άλλους ως μια καλλιτεχνική φιγούρα, που αγαπά την ισορροπία, αποστρέφεται τις συγκρούσεις και γίνεται εύκολα μία κοινωνική πεταλούδα. Δίνεις στους άλλους την εντύπωση ότι εκτιμάς ιδιαίτερα τις τέχνες, είσαι κομψή, ευγενική και δίκαιη.

Σκορπιός 

Προχωρώντας στον κόσμο με τον ωροσκόπο σου στο ζώδιο του σταθερού νερού Σκορπιό, τον οποίο συγκυβερνούν ο Άρης και ο μεταμορφωτικός Πλούτωνας, αποδεικνύεσαι χαρισματική, έντονη, γοητευτική και μυστηριώδης. Άλλοι σε αντιλαμβάνονται ως κάποια που κρύβει πολλά και συνήθως το πράττεις συνειδητά!

Τοξότης

Με τον Τοξότη, το μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς, που κυβερνάται από τον Δία, βγαίνεις δυναμική, μαγνητική, συναρπαστική, αστεία και γεμάτη με τη ζωή, την αγάπη και όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Οι άνθρωποι σε βρίσκουν πληθωρική, διασκεδαστική και ακούραστη.

Αιγόκερως 

Χάρη στον ωροσκόπο σου στο βασικό ζώδιο της γης, τον Αιγόκερω, που κυβερνάται από τον υπεύθυνο εργασιών Κρόνο, είσαι πρακτική, προσγειωμένη, παραδοσιακή και απίστευτα προσανατολισμένη στην καριέρα. Οι άνθρωποι σε αντιλαμβάνονται ως λογική, προσγειωμένη και σοβαρή. 

Υδροχόος 

Με τον ωροσκόπο σου στο ζώδιο του αέρα Υδροχόο, που κυβερνάται από τον Ουρανό της αλλαγής και της ανεξαρτησίας, δίνεις στους άλλους την αρχική εντύπωση ότι είσαι προσανατολισμένη στο μέλλον, εφευρετική, φιλική και αφοσιωμένη στο να φέρνεις τους ανθρώπους κοντά για το ευρύτερο καλό. Συχνά αναδεικνύεσαι ως ατελείωτα πνευματικά περίεργη και συμπαθή ως άνθρωπος.

Ιχθύες

Επειδή ο ωροσκόπος σου βρίσκεται στο μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων, που κυβερνάται από τον ονειροπόλο Ποσειδώνα, είσαι ευγενική, ανθρωπίστρια, ευγενική και δημιουργική. Οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να σε βλέπουν ως ευαίσθητη, εγκάρδια με ενσυναίσθηση. Η φαντασία είναι σημαντική για σένα, κάνοντάς σε θετική στην διαφορετικότητα ακόμη και στην εμφάνισή σου.