Όταν ο Άρης και η Αφροδίτη βρίσκονται σε σύνοδο στον Λέοντα, δημιουργούν έναν ισχυρό συνδυασμό, που μπορεί να επιφέρει τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα. Ο Λέων είναι ένα φλογερό και παθιασμένο ζώδιο. Έτσι, όταν ο Άρης (ο πλανήτης της δράσης και της επιθετικότητας) και η Αφροδίτη (ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς) ενώνονται σε αυτό το ζώδιο, μπορεί μεν να δημιουργήσουν μια έντονη επιθυμία για αγάπη, ρομαντισμό και δημιουργική έκφραση, μπορούν δε, να συμπεριφερθούν με παρορμητισμό ή και έπαρση, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα στις σχέσεις.

Πριν όμως αναλύσουμε τον συνδυασμό των δύο «εραστών», αν γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την φύση κάθε πλανήτη.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με την Αφροδίτη.

Η αστρολογική Αφροδίτη συνδέεται με θέματα αγάπης, ομορφιάς και τα οικονομικά. Λατρεύει τα όμορφα δώρα, τα καλούδια και τους ανθρώπους, και εκφράζει συλλογικά την κοινωνικοποίηση, τις σχέσεις, την αρμονία, τις τέχνες και την αισθητική.

Ως κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού, ο πλανήτης μας ενθαρρύνει να απολαμβάνουμε τις όμορφες και αισθησιακές πλευρές της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που οι τέχνες και ο πολιτισμός καθώς και ο ρομαντισμός και οι σχέσεις υπάγονται στην κυριαρχία των ζωδίων αυτών.

Οι τυπικές δραστηριότητες της Αφροδίτης περιλαμβάνουν τα τραγούδια που ακούμε, την διακόσμηση και την εξωτερική μας εμφάνιση, τις πρακτικές αυτοφροντίδας, τις αγορές μας ακόμα κι όταν πρόκειται απλά για… shopping therapy. Βασικά, όποτε θέλετε να κάνετε τον εαυτό σας ή τη ζωή σας λίγο πιο όμορφη, πιο ισορροπημένη ή πιο ρομαντική η Αφροδίτη είναι αυτή που θα σας καθοδηγήσει.

Στον γενέθλιο χάρτη, η Αφροδίτη μάς λέει πώς εκφράζουμε την στοργή μας και τι θεωρούμε ελκυστικό, τόσο στις σχέσεις μας όσο και στο προσωπικό μας στυλ. Είναι ένας από τους τρεις αστρολογικούς πλανήτες που σχετίζονται με το γιν, ή τη θηλυκή και δεκτική ενέργεια.

Τώρα, ο Άρης είναι μια διαφορετική ιστορία.

Παίρνοντας το όνομά του από τον θεό του πολέμου, ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, της ενέργειας, της επιχείρησης, της θέλησης, του θυμού και του πάθους. Ενώ η Αφροδίτη έλκει και λαμβάνει, ο Άρης επιθυμεί, φωνάζει, κυνηγάει και δρα!

Κυβερνώντας τα περίφημα θερμοκέφαλα και παθιασμένα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Άρης είναι ένας από τους πλανήτες που σχετίζονται με το γιανγκ, ή την αρσενική ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πλανήτης συνδέεται με αντρικές αναζητήσεις όπως η σωματική δραστηριότητα, η αυτοπεποίθηση, η φιλοδοξία, ο ηρωισμός, η ηγεσία και ο πόθος.

Κάθε φορά που επιθυμείτε κάτι – έναν στόχο, μια περιπέτεια, μια ξέφρενη βραδιά – ή αισθάνεστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, επιθετικοί ή ενθουσιασμένοι, ο Άρης βρίσκεται στη ρίζα αυτών. Ο πλανήτης μας ωθεί να ενεργούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας με διαφορετικούς τρόπους (ανάλογα με τον γενέθλιο Άρη).

Όταν η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται σε καλό συνδυασμό, είναι μια συνένωση αγάπης και παθιασμένης ενέργειας που μπορεί να έχει τεράστιο ευεργετικό αντίκτυπο στην ερωτική ζωή, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη μπορεί, εάν έχει τοποθετηθεί θετικά, να φέρει μια επιπλέον δόση αρμονίας και κινήτρου στις σχέσεις ή στους στόχους σας, ενισχύοντας το φυσικό πάθος και το σκοπό. Ωστόσο, η συνεύρεση των πλανητών της αγάπης και της λαγνείας μπορεί επίσης να εντείνει οποιαδήποτε παρατεταμένη κτητικότητα ή/και υλισμό, ειδικά αν ο Άρης αισθάνεται… άτακτος.

Σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα 2023

Η σύνοδος Άρη-Αφροδίτη στον Λέοντα θα κορυφωθεί στις 7 Ιουλίου 2023, αλλά η διέλευση και των δύο από το ζώδιο του Λέοντα θα κρατήσει όλο τον Ιούλιο, δίνοντας στο καλοκαίρι μία άλλη θερμή ενέργεια.

Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της συνόδου Άρη και Αφροδίτης

Θετικές επιδράσεις:

Όταν ο Άρης και η Αφροδίτη έρχονται μαζί σε συνδυασμό, δημιουργούν μια ισχυρή ενέργεια πάθους και επιθυμίας. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για ρομαντισμό και οικειότητα, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται μια ισχυρότερη έλξη για τους συντρόφους τους.

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τη γοητεία, τις κοινωνικές δεξιότητες και την ικανότητα σύνδεσης με τους άλλους, ενώ ο Άρης αντιπροσωπεύει την αυτοπεποίθηση και τη διεκδίκηση. Όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο, οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν πιο χαρισματικοί και εξωστρεφείς. Θα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να συνδέονται με άλλους και να κάνουν θετική εντύπωση.

Ο Άρης και η Αφροδίτη συνδέονται και οι δύο με την επικοινωνία αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Όταν βρίσκονται σε σύνοδο ή ακόμη και στο ίδιο ζώδιο, οι άνθρωποι επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά, διεκδικούν τις ανάγκες τους ενώ είναι διπλωματικοί και διαπραγματεύονται με μεγαλύτερη επιτυχία, αισθάνονται πιο εμπνευσμένοι και δημιουργικοί.

Ο Άρης στον Λέοντα έχει έντονο κίνητρο και ορμή, ενώ η Αφροδίτη στον Λέοντα αγαπά την πολυτέλεια και την απόλαυση. Η σύνοδος των δύο, παρακινεί και οδηγεί στην επιδίωξη στόχων, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το πάθος και τα συναισθήματα.

Αρνητικές επιπτώσεις:

Ο Άρης αντιπροσωπεύει την επιθετικότητα και τη σύγκρουση, ενώ η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ισορροπία. Όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο, οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν μια αυξημένη τάση προς τις συγκρούσεις και τα επιχειρήματα, καθώς η ενέργεια του Άρη μπορεί να υπερνικήσει την αρμονία και την ισορροπία της Αφροδίτης.

Η Αφροδίτη συνδέεται με την αγάπη και τις σχέσεις, ενώ ο Άρης αντιπροσωπεύει το πάθος και την επιθυμία. Μία αρνητική εκδοχή της συνόδου είναι τα συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας στις σχέσεις, καθώς η ενέργεια του Άρη μπορεί να ενισχύσει προβληματισμούς και κακές σκέψεις που υποβόσκουν.

Η παρορμητικότητα και η απερισκεψία του Άρη, και η λαχτάρα της Αφροδίτης για προβολή και δημοσιότητα μπορεί να οδηγήσει σε ρίσκα ή παρορμητικές αποφάσεις με στόχο την επιβεβαίωση.

Η σεξουαλική επιθυμία και το πάθος του Άρη γίνονται εντονότερα, ενώ η ευχαρίστηση που αναζητά η Αφροδίτη ανεβάζει τη λίμπιντο αλλά κάποιες φορές φέρνει απογοήτευση μετά. Συχνά οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση επιφανειακές ιδιότητες παρά βαθύτερες, πιο ουσιαστικές εκτιμήσεις και η αναστάτωση είναι αναπόφευκτη.

Σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα 2023 επίδραση στο ζώδιό σας

Κριός

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να αναδείξει την παιχνιδιάρικη και δημιουργική πλευρά σας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να εξερευνήσετε νέα χόμπι ή νέες ρομαντικές γνωριμίες. Απλά να προσέχετε οποιαδήποτε παρορμητική ή απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Ταύρος

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να σας εμπνεύσει να εστιάσετε σε οικιακά και οικογενειακά θέματα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια ένταση στις σχέσεις σας. Φροντίστε να επικοινωνείτε καθαρά και αποφύγετε τυχόν περιττές συγκρούσεις.

Δίδυμοι

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να ενισχύσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, καθιστώντας τον μια καλή στιγμή για δικτύωση και κοινωνικοποίηση. Προσέξτε μόνο να μην εξαντλήσετε τον εαυτό σας πολύ ή να μην αναλάβετε πάρα πολλές δεσμεύσεις.

Καρκίνος

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να προκαλέσει κάποιες οικονομικές ανησυχίες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια εποχή δημιουργικών λύσεων και νέων ευκαιριών. Απλώς φροντίστε να παραμείνετε προσγειωμένοι και πρακτικοί στην προσέγγισή σας.

Λέων

Ως ζώδιο που φιλοξενεί τη σύνοδο Άρη και Αφροδίτης, μπορεί να αισθανθείτε τα αποτελέσματα πιο έντονα από άλλα ζώδια. Μπορεί να είναι μια περίοδος αυξημένης αυτοπεποίθησης και χαρίσματος, αλλά να έχετε υπόψη σας τυχόν τάσεις προς εγωισμό ή εγωκεντρισμό.

Παρθένος

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις ή αμφιβολίες για τον εαυτό σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Εστιάστε στο να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας και να βρείτε υγιείς διεξόδους για την ενέργειά σας.

Ζυγός

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στο Λέοντα μπορεί να σας εμπνεύσει να εστιάσετε στις σχέσεις σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια ένταση ή συγκρούσεις σε αυτές. Χρησιμοποιήστε τις διπλωματικές σας δεξιότητες για να κινηθείτε ανάλογα σε τυχόν προκλήσεις βρίσκοντας δημιουργικές λύσεις.

Σκορπιός

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει κάποια έντονα συναισθήματα ή πάθη. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος μεταμόρφωσης και ανάπτυξης. Απλά να προσέχετε τυχόν καταστροφικές συμπεριφορές ζήλιας ή παρορμήσεις.

Τοξότης

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να σας εμπνεύσει να εξερευνήσετε νέες ιδέες ή να ταξιδέψετε, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποιες εντάσεις στις σχέσεις σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να εμβαθύνετε την κατανόησή σας για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Αιγόκερως

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει ορισμένες οικονομικές ανησυχίες ή προκλήσεις που σχετίζονται με την εργασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος παραγωγικότητας και ανάπτυξης. Εστιάστε στους στόχους σας και μείνετε προσγειωμένοι στην προσέγγισή σας.

Υδροχόος

Η σύνοδος Άρη και Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να σας εμπνεύσει να συνδεθείτε με άλλους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποιες εντάσεις ή διλλήματα. Χρησιμοποιήστε το ελεύθερο πνεύμα σας και διοχετεύστε την ενέργεια του Λιονταριού σε δημιουργικές συνεργασίες.

Ιχθύς

Τόση φωτιά μαζεμένη για ένα ζώδιο ονειρικό και ευαίσθητο όπως εσείς, φέρνει μία ερωτική παρόρμηση που εντυπωσιάζει ακόμη και σας. Μήπως κάτι ερωτικό ξυπνάει μέσα σας για κάποιον που δεν «πρέπει»; Η καθημερινότητα γίνεται πιο έντονη και μπορεί να φέρει κούραση. Χρειάζεστε πολύ ενυδάτωση και σταθερότητα στο πρόγραμμά σας για να πάρετε όλα τα θετικά της συνόδου.