Λίγο οι απότομες και περίεργες εναλλαγές του καιρού λίγο ο συγχρωτισμός των παιδιών στα σχολεία και τις δραστηριότητες και, τελικά, έχουμε τις ιδανικές προϋποθέσεις για να υπάρξει έξαρση των παιδικών ιώσεων. Όπως και συμβαίνει. Λογικό, λοιπόν, να αναρωτιούνται οι γονείς τι να τρώει το παιδί όταν έχει ίωση ή έχει κρυώσει.

Φυσικά, σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η μάσκα προστάτευε όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά και από τις ιώσεις και την γρίπη.

Οι γονείς χρειάζεται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε εστίες ιώσεων

«Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως κι αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά είναι πιο ευπαθή στις ιώσεις σε σχέση με έναν ενήλικα. Ωστόσο, οι γονείς είναι αυτοί που θα βοηθήσουν σημαντικά ένα παιδί να αντιμετωπίσει ή να ξεπεράσει την ίωση της εποχής», εξηγεί η Ειρήνη Μαυράκη Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Η διατροφή του παιδιού χρειάζεται να είναι ισορροπημένη όλο τον χρόνο

Η διατροφολόγος συμβουλεύει το παιδί να καταναλώνει καθημερινά ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά με ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών οι οποίες αυξάνονται σε περίπτωση λοίμωξης.

Ταυτόχρονα, το παιδί είναι σημαντικό να καταναλώνει τακτικά μέσα στην εβδομάδα τροφές όπως άπαχο κρέας, ψάρια – θαλασσινά, αυγά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά, συκώτι, πράσινα λαχανικά. Πρόκειται για τροφές που είναι πλούσιες σε διάφορα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, Ε, Β12, Β6, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο – όλα αυτά διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη σωστή λειτουργία και άμυνα του οργανισμού ενός παιδιού.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο infokids.gr