Μόλις γύρισες από το γυμναστήριο και περιμένεις το φαγητό να ετοιμαστεί, ενώ ήρθε επιτέλους η ώρα να μπεις στο TikTok και να χαλαρώσεις! Ανεβαίνει στην οθόνη σου το βίντεο της @shutupcamilla, με τίτλο “25-7-2 StairMaster workout”, και εύχεσαι να το είχες δει δύο ώρες νωρίτερα για να μπορέσεις να το δοκιμάσεις. Πατάς την αποθήκευση στα δεξιά και ελπίζεις να το θυμηθείς αύριο το απόγευμα, καθώς σου υπόσχεται ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να ενδυναμώσεις τους κοιλιακούς σου.

Αν αναρωτιέσαι σε ποιο βίντεο αναφερόμαστε ορίστε η απάντηση!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μηχάνημα του StairMaster στο γυμναστήριο, 25 λεπτά στη διάθεση σου και αρκετή θέληση. Βάζεις το StairMaster στο επίπεδο 7 και ξεκινάς. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δεις διαφορά στους κοιλιακούς σου μέσα σε έξι εβδομάδες.

Αν σου ακούγεται πολύ απλό μπορεί να μην έχεις ανέβει ποτέ στο StairMaster, ή να έχεις φοβερό καρδιοαναπνευστικό σύτημα!

Φυσικά αν είσαι αρχάριος στο StairMaster, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις το επίπεδο πιο χαμηλά από το 7, όπως και σε όλες τις μορφές της αερόβιας άσκησης έτσι και σε αυτή πρέπει να πηγαίνεις με τον δικό σου ρυθμό. Η φιλοσοφία της άσκησης αυτής είναι να βρεις έναν ρυθμό μέσης έντασης που θα μπορέσεις να διατηρήσεις για 25 λεπτά, ή και για λιγότερο στην αρχή, μέχρι να το συνηθίσεις και να αρχίσεις να αυξάνεις, την ένταση και τον χρόνο!

Συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα

Πριν ανέβεις στο StairMaster, όπως και πριν από κάθε σου άσκηση είναι σημαντικό να έχεις κάνει το σωστό ζέσταμα, για να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Η προθέρμανσή σου μπορεί να γίνει και στο ίδιο το μηχάνημα – 10 λεπτά σε χαμηλότερη ένταση από αυτή που θα δουλέψεις στη συνέχεια είναι αρκετά.

Προσπάθησε να κρατάς τη μέση και τον κορμό σου σε ευθεία και να μην σκύβεις μπροστά. Τα 25 λεπτά που θα βρίσκεσαι εκεί πάνω είναι η ιδανική ευκαιρία να εξασκήσεις τη σύνδεση μυαλού και μυών, καθώς μπορείς να επικεντρώνεις το μυαλό σου στους γλουτούς και τα πόδια σου όσο τα δουλεύεις.

Αν με τις εβδομάδες βλέπεις ότι έχεις γίνει «ειδικός», δοκίμασέ το και χωρίς να στηρίζεις κάπου τα χέρια σου. Έτσι ο κορμός σου θα ενδυναμωθεί πολύ περισσότερο!

Αν δεν έχεις πρόσβαση σε γυμναστήριο, ή αν το γυμναστήριο σου δεν έχει μηχάνημα StairMaster, μπορείς φυσικά να το δοκιμάσεις σε κανονικές σκάλες. Δοκίμασε να ανέβεις σκάλες για πέντε λεπτά με τους παλμούς σου να μένουν σταθεροί, και επανάλαβέ το τρεις φορές.

Γιατί να κάνω το 25-7-2;

Το 25-7-2 είναι μια πολύ καλή επιλογή για να τα συνδυάσεις όλα μέσα σε 25 λεπτά. Είναι αερόβια άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης (low impact), συνδυάζοντας την ενδυνάμωση των μυών και των αρθρώσεων σου! Επίσης, είναι μια άσκηση που θα σε ωφελήσει στην καθημερινότητα σου! Ποιος, άλλωστε, δεν θέλει να ανεβαίνει σκάλες και να κουράζεται λιγότερο ή και καθόλου;