Όλοι ξέρουμε για τα red flags, εκείνα τα μικρά τοξικά χαρακτηριστικά που σε προειδοποιούν να μείνεις μακριά από έναν άνθρωπο. Έχουν γίνει άπειρα σοβαρά βίντεο στο TikTok με προειδοποιήσεις για τα red flags τα οποία πρέπει να σε κάνουν να τρέξεις μακριά, αλλά και βίντεο αυτοσαρκασμού από άτομα που είχαν δει τα red flags, αλλά τα αγνοούσαν.

Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα beige flags, τα οποία θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε ξαδερφάκια των red. Πρόκειται για χαρακτηριστικά κάποιου ανθρώπου τα οποία είναι λιγάκι ενοχλητικά αλλά όχι τόσο σοβαρά για να σε κάνουν να απομακρυνθείς. Είναι πράγματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα καλά ή κακά αλλά τα παρατηρείς και σε ενοχλούν λίγο.

Τα σχετικά βίντεο που ανεβαίνουν μιλούν, συνήθως, για τους άλλους, π.χ. «το beige flag της κοπέλας/του αγοριού μου είναι ότι…» αλλά θα είναι κάτι της μορφής «έχει πάντα πονοκέφαλο ή στομαχόπονο» κάτι που δεν θα σε απομακρύνει από τον άλλον ή έχουν τη μορφή αυτοσαρκασμού, όπως «το beige flag μου είναι ότι δεν θυμάμαι ποτέ να ανάψω τον θερμοσίφωνα όταν μου το ζητάνε».

Και ενώ δεν πρόκειται για τόσο σοβαρά είναι μερικά beige flags που ίσως πρέπει να σε κάνουν να σκεφτείς λίγο περισσότερο αν πρόκειται να εξελιχθούν σε… κόκκινα.

Έχει στο κινητό του μόνο φωτογραφίες με τον εαυτό του

Μπορεί να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ νάρκισσος.

Δεν επενδύει στον εαυτό του

Αν επιλέγει να επενδύσει τον ελεύθερο χρόνο του σε πράγματα που δεν του προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, ίσως σημαίνει ότι δεν θέλει να εξελιχθεί και να προσπαθήσει περισσότερο για να γίνει καλύτερ@.

Είναι συνεχώς σαρκαστικός/η

Καμιά φορά ο σαρκασμός είναι αστείος, αλλά ο μόνιμος σαρκασμός μπορεί να φανερώνει ότι ο άλλος άνθρωπος είναι ανώριμος και καθόλου ειλικρινής.