Σε καλωσορίζουμε στη LYS List, ένα digital moodboard με μπόλικη εξερευνητική διάθεση και πρόθεση για περισσότερη έμπνευση. Εδώ θα ανακαλύψεις όλα όσα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα.

Η νέα συλλεκτική σειρά KÅSEBERGA της ΙΚΕΑ εμπνέεται από τη θάλασσα και τον βιώσιμο τρόπο ζωής και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την World Surf League (WSL) και την πολύτιμη συμβολή περισσότερων από 3.500 surfers παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία συλλογή 26 μοναδικών προϊόντων, φτιαγμένη για υψηλές αποδόσεις και χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, η οποία απευθύνεται στις καθημερινές ανάγκες των surfers αλλά και στις παγκόσμιες προκλήσεις του πλανήτη μας. Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τη σανίδα χειρός για bodysurfing και τη σανίδα ισορροπίας! Ναι, έχω αδυναμία στις σανίδες. Ανακάλυψε τη συλλεκτική σειρά KÅSEBERGA στα καταστήματα IKEA και στο IKEA.gr.

Με την υπέροχη Μυρσίνη Αλεξανδρίδη συνομιλήσαμε πρόσφατα στο Love Women series και αν κάτι με δυσκόλεψε μαζί της, αυτό ήταν να επιλέξω ποια έργα της θα συμπληρώσουν οπτικά το αφιέρωμα. Ένα από εκείνα που ξεχώρισα ήταν η παραπάνω σύνθεση με δύο κεραμικά πλακάκια, όπου αποτυπώνονται δύο ναξιώτικα, γυναικεία ειδώλια της «παραλλαγής Σπεδού» από την πρωτοκυκλαδική περίοδο. Νάξος, Νάξος, Νάξος – trigger point. Ανακάλυψε όλες τις δημιουργίες της εδώ.

Η Lunetterie Générale αναβιώνει τη vintage αισθητική, χρησιμοποιώντας πολύτιμα υλικά και made-to-measure στοιχεία, για να δημιουργήσει γυαλιά οράσεως και ηλίου με ασυμβίβαστο χαρακτήρα και διαχρονική αύρα. Οι μεγάλες περιπέτειες ξεκινούν με εξαιρετικά γυαλιά και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Τα γυαλιά ηλίου Muse μάς εμπνέουν να γίνουμε η δική μας αστείρευτη πηγή έμπνευσης και πάθους. Κεντρική διάθεση: The Workshop, Ανδρομάχης 23, Καλλιθέα. Τηλ.: 2109314549

Σημειωματάρια – η μεγάλη μου αδυναμία (μαζί με τα στιλό, τα μολύβια, τις κασετίνες, τα αυτοκόλλητα, τους μαρκαδόρους και τα μαρκαδοράκια). Αυτό το σημειωματάριο έχει μαλακό εξώφυλλο (σημαντικό γιατί είναι ελαφρύ και το έχεις εύκολα στην τσάντα σου) και είναι από 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Θα το βρεις εδώ και θα το γεμίσεις με ό,τι θέλεις εσύ – λέξεις, σχέδια, εικόνες. Ίσως, αυτό είναι το σημάδι που έψαχνες για να ξεκινήσεις journaling ή να το πάρεις μαζί σου στην πρώτη σου ψυχοθεραπευτική συνεδρία.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

naked summers: Η Χριστίνα Μανδηλάρη έχει πάντα μαζί της το ελληνικό καλοκαίρι
H Μυρσίνη Αλεξανδρίδη αποτυπώνει ιστορίες πάνω σε κεραμικά πλακάκια
Τα «μαγικά φίλτρα» της Στέλλας Πλιάκη