Οι άνθρωποι δεν είναι σχεδιασμένοι να είναι μόνοι. Έχουμε εξελιχθεί για να ζούμε τη ζωή μας ως μεμονωμένα μέλη μιας μεγάλης υποστηρικτικής ομάδας. Τότε που ο ανθρώπινος εγκέφαλος έκανε μεγάλο μέρος της εξέλιξής του, κυνηγούσαμε μαζί, φάγαμε μαζί και καθόμασταν γύρω από μια φωτιά τα βράδια και μιλούσαμε μαζί, ανταλλάσσοντας ιστορίες, τραγούδια και χαμόγελα. Έχουμε σχεδιαστεί για να επιβιώσουμε και να ευημερούμε συνδεδεμένοι μεταξύ μας. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθουμε χαρούμενοι και ασφαλείς όταν τα πάμε καλά με τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Αλλά η σύγχρονη, πολυάσχολη, ασύνδετη ζωή μας μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτές τις συνδέσεις και στην υγεία μας.

Ένας αυξανόμενος αριθμός από εμάς υποφέρουμε από μοναξιά και αυτό δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία, αλλά και τη σωματική μας υγεία. Στην πραγματικότητα, το υψηλό κοινωνικό άγχος είναι ένας ακόμη μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για τον θάνατο από χρόνιες ασθένειες από τη σωματική αδράνεια, την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μαζί! Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να οικοδομήσουμε νέες συνδέσεις και να καλλιεργήσουμε τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας.

Έρευνες έχουν δείξει ξανά και ξανά, ότι δίνοντας στους άλλους και στην κοινότητά μας, μπορούμε να αυξήσουμε τη δική μας ευτυχία, καθώς και την ευτυχία των άλλων. Σε αυτό το επεισόδιο, θα ακούσετε μερικές συγκινητικές ιστορίες και αναζωογονητικές συμβουλές σχετικά με τη θεραπευτική δύναμη της κοινότητας από μερικούς από τους πρώην καλεσμένους του Dr. Rangan Chatterjee, όπως οι: Gabor Mate, Johann Hari, Dan Buettner, Tommy Wood, Laurie Santos, Julian Abel, Pippa Grange, The Happy Pear, Kelly McGonigal και John McAvoy.