Έχεις λίγες μέρες καθυστέρηση και μία από τις σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι εάν είσαι έγκυος. Αμέσως μετά, τρέχεις στο φαρμακείο και επιστρέφεις για το περίφημο τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Σίγουρα τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά η αγωνία και το άγχος τη στιγμή λήψης του υλικού μπορεί να προκαλέσει κάποιο λάθος. Τι μπορείς να κάνεις; Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί ένα τεστ εγκυμοσύνης, θα εξασφαλίσεις και την αποτελεσματικότερη χρήση του.

Τα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι μετρούν μια ορμόνη που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη ή HCG στα ούρα σας. Αυτή η ορμόνη παράγεται από τον ιστό που γίνεται ο πλακούντας, ο οποίος τρέφει ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο, λέει η Δρ Mary Jane Minkin, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής, γυναικολογίας και αναπαραγωγικών υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Yale στο New Haven του Κονέκτικατ.

Η ορμόνη παράγεται νωρίς στην εγκυμοσύνη, από τη στιγμή που ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολληθεί στο τοίχωμα της μήτρας, λέει η Δρ Lauren Demosthenes, από το Greenville της Νότιας Καρολίνας στο health.usnews.com.

Τα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι λειτουργούν τοποθετώντας μια δοκιμαστική ταινία ούρων κάτω από τη ροή των ούρων σας ή συλλέγοντας τα ούρα σε ένα φλιτζάνι και τοποθετώντας τη δοκιμαστική ταινία σε αυτό το κύπελλο. Οι εξετάσεις έχουν διαφορετικούς τρόπους για να δείξουν ότι είστε έγκυος. Ανάλογα με τη μάρκα, το τεστ θα εμφανίσει μια έγχρωμη γραμμή, ένα σύμβολο ή τις λέξεις “έγκυος” ή “μη έγκυος”.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο infokids.gr