Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να δημιουργήσεις μία κακή πρώτη εντύπωση στη δουλειά ή σε μία συνέντευξη εργασίας από ένα ασιδέρωτο outfit. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε πως όσο ενοχλητικά είναι τα τσακαλώματα στα ρούχα, τόσο βαρετό είναι το σιδέρωμα για τους περισσότερους από εμάς. Ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να έχουν τέλεια ρούχα χωρίς σιδέρωμα, εξοικονομώντας χρόνο, ενέργεια αλλά και χρήματα σε κάποιο στεγνοκαθαριστήριο.

Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τις ζάρες στα ρούχα δεν είναι άλλος από το να προβλέψεις αρχικά από που προέρχονται. Το να αφήνεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο, για παράδειγμα, περισσότερο από όσο χρειάζεται και να τα βγάζεις αφού έχουν χάσει τη θερμότητά τους, εγγυάται τσαλακωμένα ρούχα. Επομένως βεβαιώσου πως θα τα βγάλεις όσο είναι ακόμα ζεστά, και θα τα τοποθετήσεις σε κρεμάστρες, ώστε να αποφύγεις ζάρες.

Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους ώστε να έχετε τέλεια σιδερωμένα ρούχα.

Δοκίμασε όλες τις παρακάτω μεθόδους με προσοχή και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες σιδερώματος του κάθε ρούχου.

Τα μυστικά του στεγνωτηρίου

Για ρούχα όπως πουκάμισα και παντελόνια τα οποία τσαλακώνονται εύκολα, τοποθέτησε τα ξανά στο στεγνωτήριο βάζοντας μαζί και μία νωπή, αλλά όχι βρεγμένη, πετσέτα. Αυτό θα δημιουργήσει ατμό και θα απαλλάξει τα ρούχα από ζάρες. Βάλε το στεγνωτήριο σε μέτρια θερμοκρασία για 5-10 λεπτά και αφαίρεσέ τα αμέσως μόλις τελειώσει ο κύκλος τους, τοποθετώντας τα σε κρεμάστρες.

Χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι μαλλιών

Τα πιστολάκια μαλλιών μπορούν να κάνουν θαύματα στα τσαλακωμένα ρούχα και ειδικά όταν ταξιδεύεις που δύσκολα θα βρεις άλλες λύσεις. Τοποθέτησε το ζαρωμένο ρούχο σε μία κρεμάστρα, βρέξε με λίγο νερό τις ζάρες, καλύτερα με εμφιαλωμένο νερό, και πέρασέ το προσεκτικά με ζεστό αέρα εστιάζοντας περισσότερο στα τσαλακωμένα σημεία. Πρόσεξε να μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι πολύ κοντά στο ρούχο για να αποφύγεις πιθανή καταστροφή του υφάσματος.

Τέλεια ρούχα χωρίς σιδέρωμα αλλά με τη χρήση… ισιωτικής μαλλιών

Η ισιωτική μαλλιών είναι μία καλή λύση αν θέλεις να απαλλαγείς από ζάρες σε σημεία ρούχων όπως το κολάρο των πουκαμίσων ή στα σημεία ανάμεσα στα κουμπιά. Πριν ανοίξεις την ισιωτική, βεβαιώσου ότι είναι καθαρή από οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να λερώσει τα ρούχα σου. Στη συνέχεια, βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για τον τύπο του υφάσματος.

Ντους και σιδέρωμα… 2 σε 1

Ετοιμάζεσαι να βγεις έξω και διαπιστώνεις ότι τα ρούχα σου είναι τσαλακωμένα; Επωφελήσου από το ντους πριν την έξοδο σου ώστε να έχεις το τέλειο, φρέσκο outfit. Πριν μπεις για ντουζ τοποθέτησε τα ρούχα που θα φορέσεις σε μία κρεμάστρα κοντά στο ντους. Άνοιξε τη βρύση στο πολύ ζεστό ώστε να βγαίνουν υδρατμοί αλλά να πρόσεξε να μην βραχούν ή λερωθούν με σαπούνι.

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι που μειώνει τις ζάρες

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι η χρήση του σπρέι που απομακρύνει τις ζάρες το οποίο μπορείς να προμηθευτείς ακόμα και σε μικρό μπουκάλι για όταν ταξιδεύεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ανακινήσεις καλά και να ψεκάσεις στα σημεία που υπάρχουν ζάρες και πτυχές. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ ευχάριστο άρωμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για ένα απλό φρεσκάρισμα των ρούχων.