Σε όλες τις ρομαντικές ταινίες υπάρχει ένα ερωτευμένο ζευγάρι το οποίο είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Είναι από τα ζευγάρια που σε κάνουν να πιστεύεις ότι υπάρχει αληθινή αγάπη και κάπου εκεί έξω, ίσως, υπάρχει το άλλο σου μισό. Παρατηρώντας όμως καλύτερα τις ταινίες αυτές και τις σχέσεις, μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι δεν είναι τελικά τόσο ιδανικές. Στην πραγματικότητα πολλές ταινίες και σειρές βασίζονται σε τοξικές σχέσεις και θα σου εξηγήσουμε ακριβώς το γιατί.

Τζακ και Ρόουζ – Τιτανικός

Όλοι θελήσαμε να ζήσουμε έναν τέτοιο έρωτα, χωρίς βέβαια το τραγικό τέλος… Το τέλος του ζευγαριού, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα σε αυτή τη σχέση. Στην πραγματικότητα, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι καθόλου ταιριαστό ζευγάρι. Από τη στιγμή που ο Τζακ σώζει τη Ρόουζ, για να μην πηδήξει από τον Τιτανικό, μέχρι τη στιγμή που παγώνει στον Ατλαντικό Ωκεανό, περνούν μόλις λίγο παραπάνω από 48 ώρες. Η αγάπη είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί και δύο μέρες απλά δεν είναι αρκετές.

Αυτό μας φέρνει στο συμπέρασμα ότι ήταν πόθος και όχι αγάπη. Παρόλο που ο Τζακ και η Ρόουζ έχουν εξαιρετική χημεία, δεν μοιράζονται πολλά. Οι διαφορές τους θα μπορούσαν τελικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα αν ο Τζακ είχε επιβιώσει από το ναυάγιο και είχαν φύγει μαζί για τη Νέα Υόρκη. Στο τέλος κάποιος από τους δυό τους θα πιεζόταν υπερβολικά πάρα πολύ και οι κοινωνικές διαφορές θα έμπαιναν εμπόδιο!

Ρέιτσελ και Ρος – Φιλαράκια

Η Ρέιτσελ και ο Ρος αποτέλεσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. Όμως, όπως φαίνεται, ο Ρος ήταν ένας άθλιος σύντροφος για τη Ρέιτσελ. Έβαζε συνεχώς άλλους στη μέση της σχέσης τους, χρησιμοποιώντας άλλες γυναίκες για να προσπαθήσει να την ξεπεράσει. Με όλα τα ψέματα και τους χειρισμούς που χρησιμοποιούσε στη σχέση τους, ο Ρος συμπεριφερόταν εντελώς χειριστικά. Παρά το αίτημά της, αρνήθηκε να χωρίσει τη Ρέιτσελ αφού παντρεύτηκαν κατά λάθος στο Λας Βέγκας. Ο Ρος συμπεριφερόταν συχνά σαν να του ανήκει η Ρέιτσελ, κάτι που δεν είναι καθόλου ρομαντικό.

Ήταν μια τοξική σχέση γεμάτη με ζήλια, απιστία και χειραγώγηση. Επίσης, δεν επέτρεπαν ο ένας στον άλλον να προχωρήσει μπροστά.

Mr. Big και Κάρι – Sex and the City

Από την μια ο Mr. Big που εμφανιζόταν όποτε ο ίδιος ήθελε, από την άλλη που η Κάρι περίμενε όλοι οι σύντροφοι της να την κατανοούν, χωρίς ωστόσο να τους μιλάει. Εκείνος την πήγαινε σε κρυφά εστιατόρια για να μη τους δει κανείς, ύστερα την παρατούσε και εμφανιζόταν με άλλες γυναίκες, μέχρι και που την άφησε λίγα λεπτά πριν παντρευτούν. Ο Mr.Big χειραγωγούσε την Κάρι για χρόνια και εκείνη πάντα τον δεχόταν πίσω.

Τζον και Τζειν – Mr. & Mrs. Smith

Μπορεί αρχικά να ήταν ευτυχισμένοι, ωστόσο στη συνέχεια η σχέση τους βασίζεται σε ψέματα και από τις δύο πλευρές. Παγιδεύτηκαν σε έναν γάμο που και οι δύο έβρισκαν ασφυκτικό και ανεκπλήρωτο και ας μην ξεχνάμε πως περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας προσπαθώντας να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.

Τσακ και Μπλερ – Gossip Girl

Ο Τσακ και η Μπλερ έζησαν όμορφες στιγμές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει την τοξική τους σχέση. Όταν η Μπλερ επιλέγει έναν άλλο άντρα αντί γι’αυτόν, εκείνος στρέφεται στο Gossip Girl, όπου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της Μπλερ για τη ζωή της, καταστρέφοντας τη φήμη της. Ο Τσακ δήλωσε μάλιστα ότι το να τη βλέπει να υποφέρει του έδινε τεράστια ευχαρίστηση, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσει. Η Μπλερ είχε ήδη προβλήματα ανασφάλειας λόγω της σχέσης με τη μητέρα της και η φιλία της με τη Σερίνα και ο Τσακ τα επιδείνωσε.

Η ερωτική τους σχέση ήταν συναισθηματικά και σωματικά εξαντλητική εμπειρία για την Μπλερ.

Νόα και Άλι – The Notebook

Η σχέση τους είναι προβληματική από την αρχή. Η Άλι λέει όχι στις προτάσεις του Νόα όταν συναντιούνται σε ένα πανηγύρι. Γι’αυτό και εκείνος κρέμεται από τη ρόδα του λούνα παρκ, όπου κάθεται η Άλι, και απειλεί να πηδήξει μέχρι να δεχτεί να βγει μαζί του. Πρόκειται για χειραγωγική συμπεριφορά, καθόλου ρομαντική. Συχνά έχουν διαφωνίες που καταλήγουν σε καβγάδες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιπέτειας. Αυτό απλά επιβεβαιώνει πόσο τρελοί είναι ο ένας για τον άλλον. Όταν τελικά ξαναβρίσκονται μετά από 14 χρόνια, ο Νόα ενθαρρύνει την Άλι να ξεκινήσει σχέση μαζί του και να απατήσει τον αρραβωνιαστικό της. Απλά πρόκειται για ακόμα μια ταινία από τις πολλές που ρομαντικοποιούν την απιστία. Ο Νόα είναι ένας εκμεταλλευτής που, τελικά, ξεγελάει την Άλι και την ερωτεύεται, αλλάζοντας τη ζωή της για πάντα.