Η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς έχει ένα νόημα που βρίσκεται σε αυτή εδώ την πρόταση: είναι το μυστικό για να δείχνεις όσο πιο λαμπερή γίνεται για τα ανθρώπινα πάντα δεδομένα. Όχι, η K-Beauty (όπως είναι το nickname της) δεν είναι κάτι το καινούργιο, ωστόσο είναι μία ρουτίνα περιποίησης που για αρκετά χρόνια είχε περιοριστεί σε εφηβικά ντουλάπια εκκολαπτόμενων manga και τώρα πλέον έχει ενηλικιωθεί και βλέπουμε ολοένα και περισσότερα online shops να προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα από κορεατικά προϊόντα, που αρέσουν τόσο σε αυτούς που πίνουν νερό παγετώνων στο όνομα του skincare, όσο και στους πιστούς θαυμαστές της K-Beauty. Στην Ελλάδα έχουν πέσει στην αντίληψή μας ήδη δύο online shops, όπως το Korendy και το Elbeauty, τα οποία έχουν κορεάτικα καλλυντικά, ενώ τα παγκοσμίως γνωστά Cult Beauty και Selfridges έχουν και αυτά εξελιγμένες κορεάτικες σειρές.

Τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς προέρχονται και κατασκευάζονται στην Κορέα και γενικά δημιουργούνται με γνώμονα την κορεατική φιλοσοφία ομορφιάς. Η ρουτίνα αυτή σέβεται το φυσικό οικοσύστημα της επιδερμίδας, καθαρίζοντάς, ενυδατώνοντας, θρέφοντας και προστατεύοντάς το. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιές δέρμα που μοιάζει πορσελάνινο. Και αυτό δεν είναι υπόσχεση. Είναι γεγονός.

Κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς – τα 10 βήματα της K-beauty:

  1. Καθαρισμός με λάδι προσώπου
  2. Καθαρισμός με νερό ντεμακιγιάζ
  3. Απολέπιση της επιδερμίδας
  4. Εφαρμογή τονωτικής λοσιόν
  5. Εφαρμογή essence
  6. Χρήση serum ή αμπούλας
  7. Εφαρμογή της υφασμάτινης μάσκας μιας χρήσης
  8. Εφαρμογή της κρέμας ματιών
  9. Εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας
  10. Εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας

Όπως είδες τα βήματα της κορεάτικης ρουτίνας ομορφιάς είναι 10 και ο πυρήνας της είναι ο διπλός καθαρισμός, όπου γίνεται με λάδι προσώπου και νερό ντεμακιγιάζ. Φυσικά, υπάρχουν πολλά από αυτά τα βήματα που μπορείς να παραλείψει το πρωί, (όπως για παράδειγμα το ντεμακιγιάζ και χρήση του καθαριστικού λαδιού) και εξίσου μερικά μπορείς να τα κάνεις όχι σε καθημερινή, αλλά σε εβδομαδιαία βάση ή ακόμα και μηνιαία.

Τα πάντα για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς

Polina Kovaleva/Pexels

Τι γίνεται με τους διαφορετικούς τύπους δέρματος;

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου μπορεί να χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου μερικά πράγματα για τον καθαρισμό, αλλά και για το προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις.

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Και όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και να απολαύσεις τα αποτελέσματα του διπλού καθαρισμού.

Για toner, θα χρειαστείς μια ελαφριά φόρμουλα

Έχεις ξηρή επιδερμίδα

Δώσε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα σου. Ίσως να θέλεις να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα καθαριστικό με βάση το λάδι.

Για toner, το ξηρό δέρμα επωφελείται από ενυδατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Έχεις μικτή επιδερμίδα

Επίλεξε προϊόντα που βοηθούν στην εξισορρόπηση του δέρματός σου.

Έχεις επιδερμίδα με τάση ακμής

Εάν έχεις ενεργό ξέσπασμα ακμής, μπορεί να θέλεις να παραλείψεις την απολέπιση μέχρι να καθαρίσει το δέρμα σου.

Να σκέφτεσαι ότι η φροντίδα του δέρματός σου είναι μια μορφή αυτοφροντίδας και, επομένως, αγάπης για τον εαυτό σου. Αξίζει να αφιερώσεις χρόνο.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

“Moisture sandwich”: Η «τροφή» για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα
3 must συστατικά για λαμπερή επιδερμίδα
Η ιδανική μάσκα με άργιλο για κάθε τύπο επιδερμίδας