Μπορεί να μετακόμισες μόλις σε ένα μικρό σπίτι, να θέλεις να διακοσμήσεις το σαλόνι του σπιτιού σου ή να σκέφτεσαι κάποιες αλλαγές για το υπνοδωμάτιό σου. Όποιος και αν είναι ο λόγος, σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπ@ με τις προκλήσεις που υπάρχουν όταν θέλεις να διακοσμήσεις έναν μικρό χώρο.

Είναι πολύ σημαντικό στη διακόσμηση να υπάρχουν στοιχεία του προσωπικού σου στυλ και να αντανακλάται η αισθητική σου, ώστε να αισθάνεσαι πραγματικά όμορφα όταν βρίσκεσαι στον εκάστοτε χώρο.

Παρακάτω θα διαβάσεις τα πιο συχνά λάθη διακόσμησης που καλό θα ήταν να αποφύγεις αν διακοσμείς έναν τέτοιο χώρο. 

1. Χρώματα

Αρχικά ένα συχνό λάθος όταν διακοσμείς έναν μικρό χώρο είναι να χρησιμοποιείς σκούρα χρώματα και μοτίβα. Τα φωτεινά χρώματα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και φωτεινός, ενώ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο μοτίβο, επίλεξε επίπεδες υφές, οι οποίες θα κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο cozy και φιλόξενος.

2. Διακόσμηση για μικρούς χώρος: Φωτισμός

Ο φωτισμός παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν χώρο. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν να αγοράσεις μία ποικιλία φωτιστικών σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, όπως φωτιστικά δαπέδου, πορτατίφ ή διακοσμητικά φωτάκια τα οποία θα χαρίσουν φωτεινότητα και διάσταση στον χώρο σου.

3. Έπιπλα

Επίσης, αν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάποιο μεγάλο έπιπλο, ή πολλά μικρά έπιπλα μην το κάνεις, καθώς θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται ακόμα πιο μικρός. Φρόντισε να διαλέξεις το σωστό μέγεθος επίπλων ανάλογα με τις διαστάσεις του δωματίου που θέλεις να διακοσμήσεις. Βέβαια, καλό θα ήταν εκτός από το μέγεθος να προσέξεις να έχουν και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να μπορείς να αποθηκεύσεις όσα περισσότερα αντικείμενα μπορείς και να μην δημιουργείται χάος στο σπίτι.

4. Διακοσμητικά

Τέλος, προσπάθησε να μην βάλεις πολλά διακοσμητικά. Απόφυγε τα πολλά φυτά, μαξιλάρια ή άλλα είδη διακόσμησης και προτίμησε ένα διακοσμητικό με χαρακτήρα αντί για πολλά μικρά, ή έναν μεγάλο καθρέφτη αντί για πολλούς μικρούς, ώστε ο χώρος σου να μην φαίνεται υπερφορτωμένος και χαώδης.