Θέλεις να ξεκινάς την ημέρα σου με περισσότερη διαύγεια και ηρεμία; Η καλή μέρα δεν φαίνεται μόνο από το πρωί, αλλά και από τα πρώτα 5 λεπτά αφού ανοίξεις τα μάτια σου. Εσύ, συνήθως, τι κάνεις τις πρώτες στιγμές που ανοίγεις τα μάτια σου; Αν πιάνεις το κινητό σου και χάνεσαι σε έναν «κυκεώνα» Instagram stories και doomscrolling, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Οι παρακάτω ιδέες θα σου δώσουν μία κατεύθυνση, ώστε να μάθεις να αξιοποιείς τον χρόνο σου με περισσότερη ενσυνειδητότητα και να αισθάνεσαι άνεση στη σιωπή.

1. Κάνε ένα body scan: Δώστε σιγά σιγά προσοχή στο σώμα σου ξεκινώντας από το κεφάλι σου και φτάνοντας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου. Παρατήρησε οποιαδήποτε ένταση κρατάς. Απελευθέρωσε την ένταση και μετά χαλάρωσε τους μυς σου.

2. Παρατήρησε συνειδητά οποιοδήποτε αντικείμενο γύρω από το σπίτι σου. Περίγραψε το με το μυαλό σου. Πώς φαίνεται και πώς φαίνεται στα χέρια σου.

3. Μέτρησε αντίστροφα από το 10. Κλείσε τα μάτια σου και εξασκήσου στο να μετράς αργά προς τα πίσω. Παρατήρησε πώς περιπλανιέται το μυαλό σου. Συνέχισε να εστιάζεις ξανά και να επαναφέρεις την προσοχή σου καθώς μετράς αργά.

4. Όρισε την πρόθεση και τη διάθεσή σου για την ημέρα. Πες το δυνατά. Οραματίσου ό,τι θα συμβεί όπως εσύ θέλεις. Υιοθέτησε ένα μάντρα. Συνέχισε να επιστρέφεις σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν δυσκολεύεσαι.

5. Ονόμασε 10 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων όσο πιο γρήγορα μπορείς. Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να παραπονιέται και να σκέφτεται αρνητικά, κάνε reset και εξάσκησε ξανά την ευγνωμοσύνη όποτε το χρειάζεσαι.

Διάβασε επίσης: Ένας διαλογισμός αγάπης προς τον εαυτό σου

Μερικές συμβουλές για να βρίσκεις πιο εύκολα γαλήνη στη σιωπή:

  • Κλείσε την τηλεόραση όταν στην πραγματικότητα δεν την παρακολουθείς.
  • Οδήγησε στο αυτοκίνητο χωρίς να παίζει το ραδιόφωνο.
  • Πήγαινε μια βόλτα χωρίς το κινητό σου.
  • Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές κάθε τόσο για να κάνεις ένα διάλειμμα.
  • Αφήσε τα παιδιά σου να διαβάσουν ένα βιβλίο αντί να παίζουν βιντεοπαιχνίδια.
  • Κάνε την ησυχία προτεραιότητα στο σπίτι σου.
  • Σκέψου τους στόχους σου. Θέσε στόχους για το μέλλον και γράψτους στο ημερολόγιό σου.
  • Δώσε προσοχή στα συναισθήματά σου όταν προκύπτουν. Μπορείς να ακούσεις πράγματα όταν είσαι ήσυχ@ που δεν μπορείς να ακούσεις όταν είσαι απασχολημέν@.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Άσκηση το πρωί: Έτσι θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου
Πρωινές συνήθειες: 10 ιδέες για να δημιουργήσεις την ιδανική ρουτίνα
5 εύκολες συμβουλές για μία καλύτερη πρωινή ρουτίνα