Αναζωογόνηση, χαλάρωση, επαναφόρτιση: Αυτές οι δύο ημέρες στο τέλος της εβδομάδας είναι η ιδανική ευκαιρία για να γεμίσεις ξανά «μπαταρίες». Μόνο που τις περισσότερες φορές φτάνουμε στην Κυριακή χωρίς να έχουμε ξεκουραστεί επαρκώς και χωρίς να έχουμε κάνει όλα όσα προσδοκούσαμε.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε κάτι διαφορετικό και δώσε σημασία στην εμπειρία σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Άφησε στην άκρη το κινητό

Θα απαντήσεις στα γρήγορα ένα email, θα κάνεις λίγο scroll down στα social media, θα στείλεις μερικά μηνύματα: αυτό το υπερβολικό «δέσιμο» με το κινητό σου σε αποσυντονίζει και δεν σε αφήνει να ξεκουραστείς. Μήπως αυτό το email μπορεί να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα; Άσε που το Facebook και το Instagram είναι σίγουρο πως δεν θα πάνε πουθενά. Προσπάθησε να αφήσεις το κινητό στην άκρη για μία μέρα και παρατήρησε: Tι κάνεις; Πώς αισθάνεσαι; Άξιζε τον κόπo; (ρητορική ερώτηση).

Ανακάλυψε ό,τι σου δίνει ενέργεια και σε αναζωογονεί

Ακούγεται προφανές, αλλά γνωρίζεις τι είναι αυτό που σε βοηθά να γεμίσεις ξανά «μπαταρίες»; Είναι ένα απόγευμα στον καναπέ με τη συντροφιά ενός βιβλίου; Είναι μία συνάντηση με φίλους; Είναι η ενασχόλησή σου με κάποιο χόμπι ή σπορ; Είναι μία βόλτα στην παραλία ή μία επίσκεψη σε ένα καινούριο εστιατόριο; Ανακάλυψε τι «δουλεύει» για εσένα και προγραμμάτισε το μέσα στο σαββατοκύριακο, χωρίς δεύτερες σκέψεις για το αν είναι «καλό» ή «σωστό».

Ρίξε ρυθμούς

Επειδή πλησιάζει το σαββατοκύριακο, δυστυχώς, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά πατήσεις παύση στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα απολαύσεις τις ημέρες που έρχονται. Αντιθέτως, το σαββατοκύριακο είναι συνήθως οι δύο μέρες της εβδομάδας που βιαζόμαστε να τα κάνουμε όλα: δουλειές, υποχρεώσεις, διασκέδαση, χαλάρωση κ.ο.κ. Δοκίμασε να ξεκινήσεις το σαββατοκύριακό σου με πιο χαλαρό ρυθμό, χωρίς να έχεις προγραμματίσει πολλά και με αποδοχή πως δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσα σε 1-2 μέρες. Κι αν δεν καταφέρεις να κάνεις κάτι; Υπάρχει και το επόμενο σαββατοκύριακο.

Απόλαυσε ύπνο

Ένας καλός ύπνος μεταφράζεται σε ουσιαστική ξεκούραση για τον οργανισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν ο στόχος του σαββατοκύριακου είναι να ξεκουραστείς και να αναζωογονηθείς. Κοιμήσου λίγο νωρίτερα ή ξύπνα λίγο αργότερα. Κι αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, διάβασε πώς θα κοιμάσαι πραγματικά καλά.