Είτε είσαι single είτε βρίσκεσαι σε σχέση (μάλλον, ακόμα περισσότερο όταν έχεις σύντροφο) είναι απαραίτητο να κινείσαι προς μία κατεύθυνση που θα σε φέρνει σε επαφή με τον εαυτό σου και θα συμβάλλει στο να είσαι χαρούμενη. Ξεκίνα σήμερα, βάζοντας τη χαρά και την ευτυχία προτεραιότητα με τις συμβουλές των ειδικών που θα διαβάσεις παρακάτω.

10 συμβουλές για να αισθανθείς πιο χαρούμενη:

1. Θέσε στόχους

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσεις στον εαυτό σου είναι να θέσεις στόχους για τον εαυτό σου και να εργάζεσαι σταθερά για την επίτευξή τους. Αυτοί οι στόχοι μπορεί να είναι προσωπικοί, σχετικοί με την καριέρα, οικονομικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.

2. Βάλε προτεραιότητα την αυτοφροντίδα σου

Η αυτοφροντίδα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά αν σκέφτεσαι από πού να ξεκινήσεις, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση, τη διατροφή και την ενσυνειδητότητα. Αφιερώνοντας, επίσης, καθημερινά χρόνο στη φροντίδα της επιδερμίδας σου και σε άλλες δραστηριότητες που φέρνουν ηρεμία και χαρά στο στο μυαλό σου, είναι εξίσου σημαντικές συνήθειες για να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Μάθε 10 τρόπους για να αναβαθμίσεις την αυτοφροντίδα σου. Σε κάθε περίπτωση, η πρακτική της αγάπης προς τον εαυτό είναι απαραίτητη για την ευτυχία.

3. Κατάγραψε τις σκέψεις σου

Το ημερολόγιο είναι μια άλλη μορφή αυτοφροντίδας που μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έναν χώρο για να αποφορτίζεσαι και να επεξεργάζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και γράψε τις αρνητικές σκέψεις σου ή ξεκίνα κάθε μέρα γράφοντας μία λίστα ευγνωμοσύνης. Η εμπειρία και η έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα όσα [εμείς] έχουμε, [μας] βοηθάει να μην επικεντρωνόμαστε σε αυτό που μπορεί να μας λείπει. Άλλωστε, η ψυχική υγεία μας είναι στενά συνδεδεμένη με την οπτική μας για τις καταστάσεις.

4. Γνώριζε την αξία σου

Θυμήσου, η ευτυχία δεν χρειάζεται να εξαρτάται από κανένα εξωτερικό πρόσωπο ή πράγμα. Οι σχέσεις, όταν είναι υγιείς, είναι υπέροχες και προσθέτουν στη ζωή και την ευτυχία μας. Ωστόσο, η απουσία τους δεν σημαίνει ότι η ζωή σου είναι ελλιπής. Κατανοώντας ότι είσαι ένα ολοκληρωμένο άτομο του οποίου η αυτοεκτίμηση αναπτύσσεται από ό,τι εσύ κάνεις στη ζωή σου και πώς συμβάλλεις στο να κάνεις τη διαφορά για το γενικότερο καλό και όχι από οποιαδήποτε μοναδική σχέση στη σου, η ζωή, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις προοπτική και να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις.

5. Απόλαυσε το σόλο σεξ

Εστίασε στη σεξουαλική σχέση με τον εαυτό σου καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου, ενώ θα σε φέρει και σε επαφή με ό,τι πραγματικά σου αρέσει και σε ευχαριστεί σεξουαλικά.

6. Έλα σε επαφή με τη φύση

Έρευνες δείχνουν πως ο χρόνος που περνάμε έξω στη φύση κάνει καλό στη ψυχική υγεία μας. Έχοντας αυτό κατά νου, σου προτείνουμε να οργανώσεις μία πεζοπορία ή να αφιερώνεις χρόνο κάθε εβδομάδα για να απολαμβάνεις όλα όσα έχει να προσφέρει η φύση, είτε πρόκειται για ένα πικνικ στο κοντινότερο βουνό ή παραλία είτε για μία βόλτα στο πάρκο. Δοκίμασε να σταθείς ξυπόλητη στο γρασίδι, ως έναν τρόπο γείωσης.  To forest bathing μάς κάνει καλό (ξέρεις τι είναι;)

7. Μάθε κάτι καινούριο

Όσο υπάρχεις σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχει πάντα κάτι καινούριο για να μάθεις και να προσπαθήσεις. Επίλεξε να συμμετέχεις σε ορισμένες δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη διασκέδαση και τη μάθηση και θα σου δώσουν χαρά και αυτοπεποίθηση.

8. Κάνε εθελοντισμό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη χαρά που θα νιώσεις, προσφέροντας σε άλλους. Αφιέρωσε μέρος από τον ελεύθερο χρόνο σου για να κάνεις τη διαφορά. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του να βοηθάς άλλους που έχουν ανάγκη, οπότε επένδυσε χρόνο για να συνεισφέρεις σε έναν σκοπό στον οποίο πιστεύεις.

9. Βρες παρηγοριά στην πνευματικότητα

Η εξάσκηση της πνευματικότητας μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αποδοχή καταστάσεων και να αφήσεις την επιθυμία να ελέγξεις όσα δεν είναι στο χέρι σου.

10. Μην φοβάσαι να αναζητήσεις θεραπεία

Το να μιλήσεις σε έναν ψυχοθεραπευτή συστήνεται πάντα για να δημιουργήσεις μία ρεαλιστική αντίληψη για τα πράγματα. Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα αν σκέφτεσαι να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο, ενώ εδώ θα διαβάσεις όσα θα ήθελες να γνωρίζεις πριν την πρώτη σου συνεδρία σε ψυχολόγο.