Πολλές φορές έχεις έρθεις στην κατάσταση που λες “δεν πάει άλλο” και για κάποιο λόγο σε αυτό το τέλμα έρχεσαι όταν πρέπει να είσαι πιο αποδοτική και πιο δημιουργική στη δουλειά σου και κάποιοι κρέμονται στην κυριολεξία από τα χείλη σου.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της δουλειάς και της ζωής μας, τα social media, οι υποχρεώσεις, τα θέλω τα δικά μας και τα θέλω των άλλων (που νιώθουμε την υποχρέωση να τα ικανοποιήσουμε) τις περισσότερες φορές οδηγούν στο λεγόμενο burn out και η δημιουργικότητα πάει περίπατο.

Ίσως να πιστεύεις ότι το να διατηρείς την ψυχραιμία σου όταν όλα γύρω σου γυρίζουν σαν ντισκόμπαλα με το να πάρεις ένα διάλειμμα από όλα όσα κάνεις θα είναι σαν να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο.

Λάθος. Αλλά συμβαίνει. Προχωράμε.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς έτσι, αυτός είναι ένα διαλογισμός, μόλις 30 δευτερολέπτων, που θα σε βοηθήσει να μην εξαντληθείς και καταρρεύσεις. Μπορείς να τον κάνεις παντού, δεν χρειάζεται να έχεις ασχοληθεί με το διαλογισμό (αν παρόλα αυτά θέλεις να ξεκινήσεις να διαλογίζεσαι αυτές οι συμβουλές για αρχάριους θα σε βοηθήσουν) για το κάνεις και αλήθεια πίστεψέ με μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις και πάλι τη συγκέντρωση και το καθαρό πνεύμα.

Σταμάτα ό,τι κάνεις και κλείσε τα μάτια.

1. Πάρε μία εισπνοή μετρώντας μέχρι το 4

2. Κράτα τον αέρα μετρώντας μέχρι το 4

3. Κάνε μία εκπνοή μετρώντας μέχρι το 4

4. Μείνε σε άπνοια μετρώντας μέχρι το 4

Πάμε πάλι από την αρχή.

Όλα αυτό θα σου πάρει 32 δευτερόλεπτα. Για να συγκεντρωθείς ακόμα περισσότερο, μπορείς να φανταστείς ένα τετράγωνο, του οποίου οι γωνίες είναι τα σημεία όπου κρατάς την αναπνοή σου και οι πλευρές του είναι η εισπνοή και η εκπνοή. Μόλις κλείσεις το τετράγωνο θα έχεις τελειώσει.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Διαλογισμός: Η γυμναστική που κάνει το μυαλό να «ανθίζει»
Ένας διαλογισμός αγάπης προς τον εαυτό σου
Μία απλή άσκηση αναπνοής για χαλάρωση