Ανάμεσα στις εργαλεία ομορφιάς και γλυπτικής προσώπου (gua sha, jade roller κ.ά.) και τις ασκήσεις προσώπου υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές για να «γυμνάσεις» το πρόσωπό σου. Φυσικά, πολλές από αυτές προσφέρουν οφέλη στην επιδερμίδα και το περίγραμμα του προσώπου. Τόσο πολύ, μάλιστα, που ακόμα και μία διάσημη αισθητικός, όπως η Natalie Aguilar, έχει συμπεριλάβει τις ασκήσεις προσώπου στη ρουτίνας περιποίησής της. Πού εστιάζει; Στο σφριγηλό περίγραμμα, κάνοντας μασάζ στη γραμμή του σαγονιού. «Μου αρέσει να αφιερώνω λίγο χρόνο για να κάνω ένα μασάζ στο πηγούνι και τη γνάθο», λέει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N4 Skincare (@n4skincare)

Η μέθοδός της δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από λίγο έλαιο και τα χέρια σου. «Κάνω μια κίνηση τσιμπήματος με τους αντίχειρες και τους δείκτες μαζί», εξηγεί. «Στη συνέχεια χρησιμοποιώ ελαφρά πίεση, σπρώχνοντας απαλά και γλιστρώντας τα δάχτυλά μου προς τα πάνω, από το πηγούνι μου μέχρι τα αυτιά μου, ακολουθώντας τη φυσική γραμμή της γνάθου. Αυτό βοηθά στην ήπια ανύψωση και σμιλεύση αυτής της περιοχής του λαιμού». Ακούγεται πολύ απλό, σωστά;

Μην ξεχνάς, όμως, και την ενυδάτωση. «Γίνεται καλύτερα με έναν συσφιγκτικό ορό ή έλαιο προσώπου για να βοηθήσει στο μασάζ», εξηγεί η Aguilar. «Στη συνέχεια επαναλαμβάνω αυτές τις κινήσεις για 7-10 λεπτά την ημέρα». Θα μπορούσες να το χωρίσεις σε λίγα λεπτά το πρωί και το βράδυ ή να κάνεις ένα πλήρες 10λεπτο ως ένα ωραίο διάλειμμα αυτοφροντίδας.

Τα καλά νέα εδώ είναι ότι δεν χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο εργαλείο ομορφιάς και πιθανότατα έχεις ήδη κάποιο είδος ορού ή ελαίου στη ρουτίνα σου. Χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σου, μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου ένα μασάζ για σφριγηλό περίγραμμα που είναι τόσο χρήσιμο αισθητικά όσο και καταπραϋντικό για τους μυς σου. Υπάρχουν ακόμη και επιστημονικά στοιχεία που λένε ότι το μασάζ προσώπου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να μειώσεις το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Η ιδανική μάσκα με άργιλο για κάθε τύπο επιδερμίδας
Σπα στο σπίτι: Μία χαλαρωτική εμπειρία αυτοφροντίδας
Τι χρειάζεσαι για ξεκούραστο βλέμμα σε κάθε ηλικία;