Ένα από τα πρώτα πράγματα που διαπιστώνει κανείς για το σεξ, όταν αρχίσει τελικά να το κάνει, είναι πως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Αν πιστέψουμε τις ταινίες, τα βιβλία, τα περιοδικά αλλά και τις “ειλικρινείς” συζητήσεις μεταξύ φίλων το σεξ είναι κάτι που συμβαίνει πάντοτε φυσικά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, η διάθεση είναι διαρκώς παρούσα και, φυσικά, η εμπειρία είναι τελικά συ-γκλο-νι-στι-κή. Στην πραγματικότητα, ιδίως σε μία μακροχρόνια σχέση, το σεξ δεν είναι πάντα δεδομένο, η διάθεση χρειάζεται συχνά “restart”, η καθημερινή τριβή κι η κούραση κάνουν πάρτυ και πολλές φορές η εμπειρία μοιάζει καταναγκαστική κι άψυχη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οφείλεις να μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια! Γιατί πέρα από αγνή ψυχαγωγία κι απόλαυση, το (καλό) σεξ είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα και τον νου σου και σε συνδέει, βιοχημικά, με τον σύντροφό σου. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης σεξουαλικής ζωής λοιπόν, πολλές πηγές αναφέρουν το “σεξ με πρόγραμμα”. Ακούγεται βαρετό; Ίσως! Ιδίως αν σκεφτούμε πως αυτό είναι το άκρως αντίθετο από όλες τις ιδέες που μας “ταίζει” επιμελώς η κοινωνία. Το προγραμματισμένο σεξ ωστόσο έχει και πολλαπλά οφέλη. Αρκετά ώστε να ξεχάσεις μια για πάντα κάθε αρνητικό χαρακτηρισμό! Διάβασε παρακάτω τα μεγαλύτερα από αυτά και ετοιμάσου να κλείσεις το επόμενο ραντεβού με τον σύντροφό σου.

1. Το σεξ με πρόγραμμα καλλιεργεί την οικειότητα και ανεβάζει τα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση

Βάζοντας το σεξ στο πρόγραμμα (κυριολεκτικά) επωφελείσαι αρχικά από το ίδιο το γεγονός πως θα κάνεις σεξ πιο συχνά. Και κάνοντας σεξ πιο συχνά, θα ενδυναμώσεις τη σχέση σου με το σύντροφό σου και, τελικά, θα αντλείς μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτή. Επιπλέον, το να διαφυλάξεις συγκεκριμένο χρόνο για σεξ, σημαίνει πως διεκδικείς χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να απολαύσεις τη δική σου ιδιωτική ζωή, γεγονός που δεν μπορεί παρά να σε ενδυναμώσει.

2. Βελτιώνει την ποιότητα του σεξ

Πόσο συχνά έχεις πειραματιστεί με κάτι νέο στο σεξ που προκύπτει “στο λεπτό”; Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να προετοιμαστείς για να δοκιμάσεις κάτι νέο όταν ξέρεις πότε ακριβώς θα κάνει σεξ; Και, πόσο hot πιστεύεις ότι μπορεί να είναι το σεξ που δεν αλλάζει ποτέ; Μην με παρεξηγήσεις, όλοι έχουμε αγαπημένες “βολικές” συνήθειες και στο σεξ όμως αν δεν δοκιμάσεις ποτέ κάτι διαφορετικό, είναι πολύ πιθανό πως κάποια στιγμή θα βαρεθείς. Έχοντας προγραμματίσει την επόμενη ερωτική σας περιπέτεια μπορείς να έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία είτε αυτό αφορά τη δική σου προσωπική περιποίηση ώστε να νιώθεις υπέροχα, είτε την απόκτηση ενός νέου sex toy ή, ακόμα, τη “μελέτη” νέων στάσεων και τεχνικών. Γιατί και στο σεξ, “practice makes perfect”.

3. Δημιουργεί ποιοτικό χρόνο για το ζευγάρι

Όσο μια σχέση προχωρά κι όσο η ζωή γεμίζει υποχρεώσεις, τόσο λιγότερος είναι ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε οι περισσότεροι από εμάς με τον σύντροφό μας. Ένα γεγονός που ιδίως οι γονείς έχουν διαπιστώσει για τα καλά. Άλλωστε η πραγματική δοκιμασία για ένα ζευγάρι, μακροπρόθεσμα, δεν είναι το να ξεπεράσει τις διαφωνίες, αλλά το να βρει κοινό τόπο ανάμεσα στην αναπόφευκτη χαλάρωση που φέρνει η οικειότητα, και τον ενθουσιασμό που απαιτεί ο έρωτας και το σεξ. Με το να προγραμματίζεις συχνά χρόνο για σεξ δηλώνεις στον σύντροφό σου πως δεσμεύεσαι να του προσφέρεις ποιοτικό χρόνο για να εξερευνήσετε ο ένας τον άλλον, όπως το κάνατε παλιότερα. Παράλληλα είναι κι ένας τρόπος για να διεκδικήσεις και τη δική του δέσμευση όσον αφορά την κοινή σας απόλαυση.

4. Το σεξ με πρόγραμμα ανεβάζει τη λίμπιντο

Η σεξουαλική διάθεση είναι (κάτι σαν) μυς. Όσο περισσότερο εξασκείς το άθλημα, τόσο περισσότερο θα το αναζητάς. Μόλις λοιπόν το σώμα σου θυμηθεί πόσο όμορφα περνάει κάθε φορά που το θρέφεις σεξουαλικά, θα αυτορυθμιστεί ώστε να το αναζητάς πιο συχνά και να το απολαμβάνεις και περισσότερο.

Αν μετά από όλα αυτά πείστηκες να το δοκιμάσεις ήρθε η ώρα να το κάνεις! Μίλησε με τον σύντροφό σου ώστε να ορίσετε την αρχική συχνότητα καθώς και τις ημέρες και ώρες που λειτουργούν καλύτερα και για τους δυο σας. Επιλέξτε εκείνες τις ώρες που είστε πιο χαλαροί ή εκείνες που μπορείτε να μείνετε πιο εύκολα μόνοι, αν υπάρχουν και παιδιά στο σπίτι. Σημειώστε και οι δύο το ραντεβού σας, όπως ακριβώς κάνετε με όλα τα άλλα, ώστε να δεσμεύσετε και πρακτικά αυτόν τον χρόνο.

Ένα πράγμα που καλό είναι να σημειώσεις είναι πως αυτή η ώρα είναι αφιερωμένη στην κοινή σας απόλαυση. Έτσι μπορεί κάποια στιγμή να νιώσετε πιο άνετα κάνοντας μονάχα διάφορα προκαταρκτικά ή μονάχα αγκαλιές. Σταδιακά, η εμπιστοσύνη στο σώμα σου και στη σχέση θα επιστρέψει και το σεξ θα σταματήσει να είναι συνυφασμένο με την πίεση. Την ώρα του ραντεβού μπείτε μαζί στο ντουζ ή κάτω από τα σκεπάσματα, δείτε μαζί μια αστεία ή σέξι ταινία, απολαύστε ένα “κρυφό” ραντεβού σε ένα μαγαζί που κανείς δεν σας ξέρει. Στο τέλος της ημέρας, η τεχνική του “προγραμματισμένου σεξ” έχει ως στόχο να ανανεώσει τη φλόγα στη σχέση και όχι να σας πιέσει σε άστοχες συνευρέσεις. Γι΄αυτό και αξίζει μια δοκιμή σε όποια φάση κι αν βρίσκεται η σχέση κι η ζωή σου.