Η School Synergy Snacks είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές, με αντικείμενο την παρασκευή, συσκευασία και πώληση καινοτόμων σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Όραμά της είναι ένας κόσμος στον οποίο άτομα με αναπηρίες θα έχουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, και στόχος της είναι η όσο το δυνατόν πιο αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία.

Η 3S λοιπόν φτιάχνει μπάρες υψηλής διατροφικής αξίας, με δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ποιοτικές πρώτες ύλες και το “μυστικό” υλικό που δένει τη συνταγή: η πολλή αγάπη! Μότο της επιχείρησης είναι «αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο», καθώς η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

Μία διαφορετική ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ένταξης και αποδοχής!

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου δήλωσε για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του Junior Achievement Greece. Οι εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρατήρησαν ότι οι μαθητές που συμμετείχαν εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, είδαν μέσα σε λίγους μήνες πολύ πιο θετικά τη ζωή τους και τις δυνατότητές τους και έτσι συνειδητοποίησαν ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν ένας «θησαυρός» που έπρεπε να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος των μαθητών.

school synergy snacks

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργασίας των δύο σχολείων 3s School Synergy Snacks τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο στα Education Business Awards 2017 στην κατηγορία Νεανική Επιχειρηματικότητα. Με βάση τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» προέκυψε η ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης η οποία κατατέθηκε και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό Social Growth η οποία τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Η ιδέα κέρδισε επίσης το ασημένιο βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό Ideas for Sustainable Startups που διοργάνωσε το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

school synergy snacks

Η εξέλιξη της 3s μέσα στο χρόνο είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ επιστέγασμα της προσπάθειας είναι η διάκρισή της στα Venture Impact Awards 2020, όπου βραβεύτηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), η οποία στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειες νέων επιχειρήσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αφήνουν παράλληλα ένα κοινωνικό αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του διάσημου και καταξιωμένου σεφ, Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος συγκινημένος από την όρεξη και τον ενθουσιασμό των μαθητών, συνεργάστηκε μαζί τους για τη δημιουργία του πεντανόστιμου και υγιεινού σνακ.

school synergy snacks

Οι μπάρες διατίθενται σε τρεις γεύσεις, ελιά, σύκο και μέλι/ σοκολάτα, φράουλα και χαρουπόμελο / μήλο και κανέλα και οι πελάτες της μπορούν να τις προμηθευτούν από συγκεκριμένα σημεία διανομής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το e-shop της επιχείρησης www.schoolsynergysnacks.gr