Η Σαμπαχάτ Αμιλέρ με τα «μαγικά» χέρια της αιχμαλωτίζει την ενέργεια και την αύρα της μέσα στα φυσικά σαπούνια που δημιουργεί. Όλα όσα γράφονται για τα χειροποίητα σαπούνια της Σαμπαχάτ είναι αλήθεια. Πράγματι, μοιάζουν με λαχταριστά γλυκά, σε θρέφουν και σε αναζωογονούν. Έτσι είναι και η Σαμπαχάτ, μία φωτεινή ηλιαχτίδα, γεμάτη ζεστασιά και πραότητα. Το Σαμπαχάτ στα αραβικά σημαίνει ομορφιά. Και η ομορφιά της Σαμπαχάτ πηγάζει αστείρευτα εκ των έσω.

Λίγα λόγια για εκείνη: «Είμαι η Σαμπαχάτ Αμιλέρ, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο και τα τελευταία 10 χρόνια ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει διεθνές εμπόριο και εργοθεραπεία, αλλά η σαπωνοποιϊα με την οποία ασχολούμαι 9 χρόνια ανήκει, πλέον, στην καθημερινότητά μου».

Το brand Sabahat Skincare «Το πρώτο μου σαπούνι το δημιούργησα το 2013, ξεκίνησα με άλλο όνομα και τελικά, μετά από παρακίνηση, το brand μου πήρε το όνομά μου, που στα αραβικά σημαίνει ομορφιά. Η φιλοσοφία που υποστηρίζουμε πέρα από το zero waste και sustainable life, αφορά και τη μέγιστη φροντίδα ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό. Σκοπός μας, άλλωστε, είναι να δημιουργούμε για να κάνουμε τον κόσμο πιο χαρούμενο, πιο όμορφο και φυσικά καθαρό!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabahat (@sabahatskincare)

Πώς κυλάει μία τυπική ημέρας της: «Η μέρα μου ξεκινάει στις 6 με 20′ τρέξιμο, γραπτές ασκήσεις, motivational ομιλίες, βόλτα την Κούκυ, απαραίτητη η κούπα καφέ, πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, έρχομαι στο εργαστήρι, αποσυνδέομαι από τον έξω κόσμο, βάζω ακουστικά στα αυτιά και δημιουργώ σαπούνια. Στις 10.30 ανοίγω το κατάστημά μου, εξυπηρετώ, ετοιμάζω παραγγελίες και ανοίγω τα mail μέχρι τη 13:30. Από το μεσημέρι και μετά, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Αν δεν είμαι στον εργασιακό μου χώρο, παρακολουθώ μάθημα προσωπικής ανάπτυξης ή προπόνηση cross fit, διαβάζω βιβλία, επικοινωνώ με τους φίλους μου, πηγαινοέρχομαι στις δραστηριότητες των παιδιών μου. Γενικά, όλες μου οι μέρες είναι διαφορετικές και αυτό τις κάνει ξεχωριστές».

Οι σημαντικότερες δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που δημιουργεί το δικό του brand στην Ελλάδα: «Πιστεύω ότι οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες και, το σημαντικότερο, είναι μεταμορφωμένες ευκαιρίες που εμφανίζονται μόνο και μόνο για να εξελιχθείς. Όταν έχεις πέσει σε έναν λάκκο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να σκάβεις για να μην πας πιο βαθειά. Κάθισε ήρεμα για μια στιγμή, δες τι δεν λειτουργεί και ψάξε να βρεις τρόπους για το πώς θα βγεις από εκεί. Και αφού βγεις δες ποια πορεία θα ακολουθήσεις. Όλα θέλουν χρόνο, αποφασιστικότητα, δράση και επιμονή».

Η αγαπημένη της ιεροτελεστία αυτοφροντίδας: «Η αυτοφροντίδα για μένα είναι στις προτεραιότητές μου και αφορά πολλούς τομείς. Ο ένας φυσικά είναι το σώμα μου και εννοείται ότι χρησιμοποιώ μόνο δικά μου προϊόντα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αγαπώ το πώς είναι τα μαλλιά μου μετά την κρέμα μαλλιών, αγαπώ τις μυρωδιές που αιωρούνται στο μπάνιο μου από τα σαπούνια, αγαπώ την ενυδάτωση που μου δίνει το λάδι σώματος και φυσικά λατρεύω να ανάβω τα κεριά μου που πραγματικά με «ταξιδεύουν». Γιατί ξέρεις, πρώτα τα δημιουργώ για μένα και μετά για τους καταναλωτές. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα μέτριο! Από κει και πέρα, μου μιλάω όμορφα, γυμνάζομαι, συναναστρέφομαι με όμορφους ανθρώπους που διευρύνουν το μυαλό μου και μου δίνουν πολύτιμη τροφή για σκέψη, κοιμάμαι νωρίς, ξυπνάω νωρίς, διαβάζω, ξεκουράζομαι».

Η «αναγέννηση» της σαπωνοποιίας: «Η ανθρωπότητα κάνει στροφή στα βασικά, από εκεί που ξεκίνησε. Στο απλό, το φυσικό, το χειροποίητο. Και αφού υπάρχει η ζήτηση, αυξάνεται και η προσφορά. Είναι εξαιρετική αυτή η “άνθιση”, γιατί ο κάθε δημιουργός προσφέρει κάτι διαφορετικό, βάζει την ψυχή του σε αυτό, τον προσωπικό του χρόνο και όλη του την αγάπη! Προσωπικά, σέβομαι όλους τους σαπωνοποιούς και τους θεωρώ συναγωνιστές».

Mindful σαπωνοποιία: «Για μένα η σαπωνοποιία είναι ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης, κατά τον οποίο είμαι τόσο εστιασμένη, που δεν υπάρχει χώρος να σκεφτώ τίποτα άλλο. Είναι σαν μια μορφή διαλογισμού ή ψυχοθεραπείας, όπου το μυαλό αδειάζει και αφήνεται ελεύθερο να δημιουργήσει. Το τελικό αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας, είναι ότι έχω δημιουργήσει ένα εξαιρετικό προϊόν που μπορώ να το μοιραστώ με τον κόσμο».

Ένα πολύτιμο μάθημα της πανδημίας: «Η πανδημία για μένα ήταν ένα κουτί γεμάτο δώρα. Είχα τόσα πολλά να κάνω που δεν είχα χρόνο ούτε για Netflix. Αλλά και χρόνο να είχα, δεν είχα τηλεόραση. Βασικά δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια από επιλογή, τη θεωρώ χάσιμο χρόνου. Οπότε, ασχολήθηκα με το business plan μου, παρακολούθησα επιχειρηματικά σεμινάρια, αλλά και αυτογνωσίας, διάβασα πολλά βιβλία, απελευθερώθηκα από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν ήταν για μένα, βρήκα τον εαυτό μου και τα θέλω μου και φυσικά έστησα το κατάστημά μου. Και με τη λήξη της τελευταίας καραντίνας εγώ ήμουν έτοιμη! Συνοψίζοντας, η πανδημία για μένα ήταν αφυπνιστική».

Η συνήθεια που δίνει ποιότητα στην καθημερινότητά της: «Ξεκάθαρα το να μπαίνω σε δράση σε όλους τους τομείς! Το να μπορώ να φέρνω εις πέρας το ημερήσιο μου πρόγραμμα βάζοντας προτεραιότητες που θα με πάνε μπροστά. Το να επιβάλλομαι στο μυαλό μου και όχι το μυαλό σε μένα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabahat (@sabahatskincare)


Η μικρή, ενσυνείδητη πράξη φροντίδας που κάνει καθημερινά για το περιβάλλον: «Πλένομαι με σαπούνι, οπότε μειώνω συνειδητά τα πλαστικά μπουκάλια».

Αυτό το κάτι που την κάνει να ανυπομονεί: «Ξέρεις, οι περισσότεροι ζούμε στο παρελθόν (τι είχαμε, τι χάσαμε, τι λάθη κάναμε) ή στο μέλλον (όταν έρθει το Σ/Κ, όταν έρθει το Πάσχα, όταν έρθουν οι καλοκαιρινές διακοπές) και χάνουμε το πολύτιμο παρόν. Το παρελθόν δεν υπάρχει και το μέλλον για να υπάρξει, ειδικά όπως το θέλουμε, χρειάζεται να κάνουμε όλα τα απαραίτητα στο τώρα. Οπότε δεν ανυπομονώ για τίποτα. Έχω τους στόχους μου και εργάζομαι πάνω σε αυτούς καθημερινά. Το τι θα έρθει είναι ανάλογο με το τι κάνω καθημερινά».

Τι σημαίνει για εκείνη “Love Yourself”: «Love yourself first, love yourself most και θα σου το εξηγήσω με ένα παράδειγμα. Αγαπάς τον υπέροχο εαυτό σου 20% και έχεις δυο φίλους. Δίνεις το 10% στον έναν και 10% στον άλλον. Τι σου έμεινε; Μηδέν. Χρειάζεται λοιπόν να σε αγαπάς 100%, ολόκληρο, με τα καλά και τα στραβά σου, γιατί όλοι έχουμε στραβά. Με αποτέλεσμα οι γύρω σου να παίρνουν από την αγάπη που ξεχυλίζει από μέσα σου. Να σου συμπεριφέρεσαι, όπως ακριβώς θα συμπεριφερόσουν στον/στη σύντροφο που σέβεσαι και εκτιμάς ή τα παιδιά σου. Με το να σε φροντίζεις, έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις καλύτερα, να δείχνεις καλύτερα και να ελκύεις τα καλύτερα. Αυτό σημαίνει για μένα αυτοαγάπη!».

Ανακάλυψε όλα όσα δημιουργεί η Σαμπαχάτ στο Sabahat.gr και το Instagram.

Η σειρά αφηγημάτων Love Women δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το φωτεινό σύμπαν των γυναικών που θαυμάζουμε και ενστερνίζονται όλες εκείνες τις αξίες του Love Yourself που αποπνέουν ισορροπία, έμπνευση, αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό μας.