Η εμφάνιση και η ένταση των μαύρων κύκλων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως οι ορμόνες, το άγχος, η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας, η έλλειψη ύπνου, τα γονίδια κ.ά. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ σύνηθες να βλέπουμε μαύρους κύκλους σε ένα πρόσωπο και είναι εντάξει αν αναζητάς τρόπους να «φωτίσεις» το πρόσωπό σου και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου. Άλλωστε, το μακιγιάζ είναι και «συναισθηματική άσκηση», σωστά; Μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση, να σου δώσει αυτοπεποίθηση και να λειτουργήσει ως μία αδιαμφισβήτητη μορφή αυτοφροντίδας.

Αρκετές φορές έχουμε διαβάσει για εναλλακτικές και πρωτότυπες χρήσεις ενός προϊόντος μακιγιάζ – έχεις δοκιμάσει κι εσύ κραγιόν αντί για σκιά ματιών; Σε παρόμοια λογική και… παγκόσμια εμβέλεια TikTok, η χρήση του ρουζ επεκτείνεται και στην κάλυψη των μαύρων κύκλων.

Ρουζ για την κάλυψη των μαύρων κύκλων; Ναι, αλήθεια. Μία από τις πρώτες δοκιμές έγινε από την @makeupbyalissiac, ενώ πλέον το hashtag #pinkconcealer έχει αναρίθμητες εκδοχές και περισσότερα από 10 εκατομμύρια views. Ουσιαστικά, αυτός ο τρόπος βασίζεται στη θεωρία των χρωμάτων και η ανάμειξη του ρουζ με το concealer σου θα χαρίσει επιπρόσθετη λάμψη στο αποτέλεσμα.

Chloe Amaya / Pexels

Πώς θα το δοκιμάσεις;

Ξεκίνα με τον ορό ή την κρέμα ματιών σου. Αφού απορροφηθεί, εφάρμοσε μία πολύ μικρή ποσότητα ρουζ σε υγρή μορφή και κάνε layering με την ίδια ποσότητα του concealer που χρησιμοποιείς, αναμειγνύοντας με ένα νωπό σφουγγαράκι ή πινέλο.

Τα σημαντικά tips: Προτίμησε να εφαρμόσεις το concealer προς την εσωτερική γωνία των ματιών και να αναμείξεις με φορά προς την εξωτερική γωνία. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις πολύ ελαφριές στρώσεις από τα προϊόντα, ώστε να αποφύγεις τις γραμμές και το εφέ μάσκας.

Ποια είναι η κατάλληλη απόχρωση ρουζ για μία τέτοια χρήση;

Επίλεξε ροδακινί ή κοραλί αποχρώσεις σε υγρή ή κρεμώδη μορφή και χωρίς ιριδίζον φινίρισμα. Οι περισσότερ@ έχουν μπλε-γκρι αποχρώσεις στην περιοχή κάτω από τα μάτια και, σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, το αντίθετο χρώμα του μπλε είναι το πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει πως το μπλε θα εξουδετρωθεί με πορτοκαλί.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τάσεις μακιγιάζ που ανακαλύπτουμε στο TikTok, έτσι και με αυτή ήμασταν αρκετά σκεπτικές στην αρχή. Αλλά το δοκιμάσαμε και αναθεωρήσαμε όταν είδαμε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη. Φυσικό μακιγιάζ και διακριτική λάμψη – αυτό που χρειαζόμαστε για το καλοκαίρι.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

10 φυσικές λύσεις για μαύρους κύκλους και κουρασμένα μάτια
Πώς μπορώ να «σβήσω» τους μαύρους κύκλους & τις σακούλες κάτω από τα μάτια μου;
“Moisture sandwich”: Η «τροφή» για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα