Αγοράζεις και εσύ μαϊντανό ή σέλινο γνωρίζοντας από την αρχή πως είναι πρακτικά αδύνατο να καταναλώσεις όλο το ματσάκι; Υπάρχει πάντα η λύση, να τα αποθηκεύσεις στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση, αλλά μετά δεν σου φαίνονται τόσο φρέσκα και λαχταριστά όσο ήταν στην αρχή. Γι αυτό θα μοιραστώ μαζί σου μία συμβουλή για το πώς να έχεις φρέσκα μυρωδικά πάντα. 

Υπάρχει όμως και ένας αλάνθαστος και πολύ εύκολος τρόπος τρόπος να διατηρηθούν πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα, και γιατί όχι για δύο ή περισσότερες εβδομάδας. Αρκεί να χειριστείς τα μυρωδικά σου, όπως χειρίζεσαι τα λουλούδια σου.

Χρησιμοποίησε παλιά γυάλινα βάζα, γέμισέ τα με νερό και βάλε τα μυρωδικά σου σε αυτά, σαν να ήταν λουλούδια σε βάζο. Τοποθέτησέ τα στην πόρτα του ψυγείου, χαμηλά, εκεί που η ψύξη είναι πιο ήπια, και άλλαζέ τους νερό κάθε 3 μέρες. Όπως και στα λουλούδια, απομάκρυνε τα φύλλα χαμηλά, ώστε στο νερό να μπαίνουν μόνο τα κοτσάνια και κάθε φορά που αλλάζεις νερό, κόψε λίγο τα κοτσάνια. Αν η ψύξη του ψυγείου σου είναι πολύ δυνατή, μπορείς να προφυλάξεις τα φύλλα τους με μια χάρτινη σακούλα τοποθετημένη ανάποδα ώστε να τα καλύπτει.

Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να μην πετάς ποτέ τα ματσάκια μυρωδικών που έχεις αγοράσει. Τώρα ξέρεις πώς να έχεις πάντα φρέσκα μυρωδικά.

Κάνε το και με ευχαριστείς μετά.