Μια πτήση με αερόστατο για κάποιους αποτελεί ένα όνειρο ζωής, ενώ όσοι του έχουν ζήσει μιλούν για μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία. Τώρα, μαθαίνουμε πως μπορούμε να απολαύσουμε μια βόλτα με αερόστατο και στην Ελλάδα. Αν μία τέτοια εμπειρία βρίσκεται ακόμα στη λίστα με όσα θέλεις να κάνεις πριν πεθάνεις, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Τα αερόστατα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν φαινομενικά αβίαστα και παρέχουν μια αδιάλειπτη θέα των τοπίων. Μια γεύση αυτού του μοναδικού ταξιδιού με θέα από ψηλά μας δίνει ο κυβερνήτης αεροστατών Βασίλης Πετίνης, «συνταξιδεύοντας», έστω νοερά με την περιγραφή που μας δίνει, στους αιθέρες με αερόστατο.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Βασίλης Πετίνης κάνει πτήσεις με αερόστατα στους ουρανούς. «Έχω πάρει μέρος σε πολλές οργανώσεις ανά τον κόσμο. Το να πετάς με αερόστατο είναι κάτι που δεν περιγράφεται, πρέπει να το ζήσεις. Στη χώρα μας οι κυβερνήτες αερόστατων είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, γιατί δυστυχώς ο αεροστατισμός δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος».

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο iefimerida.gr