Σε μια εποχή όπου η ψυχική υγεία αποτελεί πλέον προτεραιότητα για όλους, το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με τις αυξημένες απαιτήσεις, θέτει πολλές προκλήσεις. Σε αυτό το περιβάλλον ίσως η πολυτιμότερη δεξιότητα είναι η ανθεκτικότητα.

Πώς όμως μπορούμε να την αναπτύξουμε; Πώς μπορούμε να παραμένουμε ψύχραιμοι όταν έρχονται οι δυσκολίες; Πόσο σημαντικά είναι τα όρια μέσα σε αυτήν τη διαδικασία; Σε ποιον χρειάζονται τα όρια, στους άλλους ή και σε εμάς;

Συζητούμε με την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness, Μυρτώ Λεγάκη και θέτουμε τις βάσεις για πιο υγιείς επαγγελματικές σχέσεις, σε μια συζήτηση που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι!

Λίγα λόγια για τη Μυρτώ Λεγάκη

Η Μυρτώ Λεγάκη είναι από τους πρωτοπόρους επιστήμονες του mindfulness στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και MBSR από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο Brown, εκπαιδεύτρια mindfulness για παιδιά και εφήβους, και ειδικευμένη σε trauma-sensitive mindfulness.

Έχει εκπαιδευτεί από τους επιστήμονες που δημιούργησαν και διέδωσαν την θεραπευτική πρακτική του mindfulness στον κόσμο. Κάποιοι από τους εκπαιδευτές της είναι οι Dr. Jon Kabat-Zinn, Joseph Goldstein, Saki Santorelli, Florence Meleo-Meyer, Tara Brach, Δρ. Πέτρος Πολυχρόνης, David Treleaven κ.ά. Εξασκείται συστηματικά στο mindfulness από το 2010 και είναι υπό συνεχή πιστοποίηση στο Πανεπιστήμιο Brown.

Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master’s in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing manager στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών.

To 2010 αναζητώντας έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το άγχος και το burnout, ήρθε σε επαφή με την πρακτική mindfulness. Εμβαθύνοντας για πολλά χρόνια, βίωσε μεταμορφωτικές θετικές αλλαγές που άγγιξαν κάθε κομμάτι της ζωής της.

Μετά από εκτενή εκπαίδευση στα δύο κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο σχετικά με το mindfulness, ίδρυσε το One Breath Mindfulness Center. Το κέντρο αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους οργανισμούς στην Ελλάδα που προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαίδευση και προγράμματα ευεξίας, leadership development και ψυχικής υγείας που συνδυάζουν νευροεπιστήμες, ψυχολογία, coaching και mindfulness, σε ιδιώτες και πολυεθνικές εταιρείες.

Συνεργάζεται με την Εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και Συλλόγους Ασθενών για την συμβολή του mindfulness στην πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών. Συμμετέχει τακτικά ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το mindfulness, το mindful leadership, την ευεξία και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Είναι εθελόντρια mentor στον οργανισμό Women On Top και δύο φορές ομιλήτρια TEDx.