Τη σειρά με την οποία πρέπει να βάζεις τα προϊόντα περιποίησης προσώπου την έχεις μάθει. Σου έχουμε άλλωστε μιλήσει για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς, που είναι και ο δάσκαλος σε αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις και πώς να χρησιμοποιείς σωστά όλα αυτά τα προϊόντα για μαλλιά, που κυκλοφορούν (διότι δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα σαμπουάν και ένα conditioner).

  1. Σαμπουάν και Conditioner
  2. Μάσκα μαλλιών
  3. Detangler
  4. Conditioner που δεν χρειάζεται ξέπλυμα ή κάποιο λάδι για τα μαλλιά (σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ή πρέσα)
  5. Mousse για όγκο
  6. Heat protectant (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις πιστολάκι)
  7. Styling cream ή κάποιο λάδι για τα μαλλιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις πιστολάκι)
  8. Beach ή texture spray

Μπορεί να σου φαίνεται δουλειά όλο αυτό αλλά μη ξεχνάς τη σημαντικότητα των μαλλιών. Σύμφωνα με έρευνα του 2004, τα μαλλιά είναι ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει την αντίληψη της ελκυστικότητας και του σεξ. Οι ερευνητές Mesko και Bereczkei αποκάλυψαν ότι η προσθήκη διαφορετικών χτενισμάτων σε γυναικεία πρόσωπα με υψηλή ή χαμηλή ελκυστικότητα είχε μεγαλύτερη επίδραση στην αντιληπτή ελκυστικότητα των προσώπων, που αρχικά βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικά. Με απλά λόγια, γυναίκες, οι οποίες δεν ήταν ελκυστικές με την πρώτη ματιά με ένα διαφορετικό χτένισμα και με περιποιημένα μαλλιά έγιναν!