Αν ψάχνουμε κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι οι άνθρωποι, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα πράγμα. Η καλοσύνη κάνει τον κόσμο καλύτερο! Σε μια καθημερινότητα που είναι γεμάτη από άγχος, θόρυβο, διαπληκτισμούς και νεύρα, μια μικρή πράξη καλοσύνης είναι αρκετή για να σου φτιάξει τη μέρα!

Αν και δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις πράξεις των άλλων ανθρώπων απέναντί μας, μπορούμε να φροντίσουμε τις δικές μας πράξεις, κάνοντάς τες λίγο ομορφότερες, για να σκορπίσουμε λίγη καλοσύνη και να κάνουμε τη μέρα κάποιου καλύτερη.

Οι πράξεις καλοσύνης δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη χειρονομία, όπως η ίδρυση ενός ιδρύματος ή η δωρεά εκατοντάδων ευρώ. Αντίθετα, υπάρχουν αμέτρητες μικρές πράξεις καλοσύνης που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου για να προκαλέσεις θετικότητα στη δική σου ζωή. Αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Πες ευχαριστώ

Πολλές φορές παίρνουμε για δεδομένα πράγματα τα οποία δεν είναι. Από τον θερμοσίφωνα που θα ανάψει ο/η σύντροφος σου πριν γυρίσεις σπίτι, μέχρι τον καφέ που θα σου σερβίρουν στην καφετέρια. Είναι μικρές πράξεις για τις οποίες πρέπει να δείχνεις ευγνωμοσύνη και να την εκφράζεις. Μπορεί το ευχαριστώ να είναι κάτι μικρό, μπορεί όμως να σημαίνει περισσότερα για τους άλλους ανθρώπους απ’ ό,τι νομίζεις.

Πρόσφερε βοήθεια

Κάθε φορά που σου προσφέρεται η ευκαιρία να βοηθήσεις κάποιον, εκμεταλλεύσου το. Μπορεί να είναι για το οικογενειακό τραπέζι που ετοιμάζει η μητέρα σου ή τον κύριο που παιδεύεται να κουβαλήσει τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Όποιος κι αν είναι, η βοήθεια που θα του προσφέρεις θα σας κάνει να συνδεθείτε και η εργασία που έχει να βγάλει εις πέρας θα γίνει πολύ πιο γρήγορα και ευχάριστα για το άτομο αυτό. Μια τέτοια πράξη είναι αρκετή να φτιάξει τη μέρα κάποιου και να νιώθει ευγνώμων.

Γράψε ένα σημείωμα

Μπορεί να διαλέξεις τον παραδοσιακό τρόπο με το χαρτί και το μολύβι είτε απλά ένα μήνυμα στο κινητό. Μπορεί να είναι στ@ σύντροφό σου, σε κάποιο μέλος της οικογένειας σου ή σε έναν φίλο σου, ακόμα και σε κάποιον άγνωστο. Πόσες φορές θέλεις να εκφράσεις αγάπη ή σεβασμό σε κάποιον, αλλά επιλέγεις να μην το κάνεις; Ένα γράμμα είναι ο κατάλληλος τρόπος. Μπορείς, για παράδειγμα, να αφήσεις ένα μήνυμα σε κάποιον με μια ευχή για τη μέρα του ή ένα ευχαριστήριο γράμμα στην κυρία που καθαρίζει το γραφείο για τη δουλειά που κάνει!

Δώσε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας

Πόσες φορές έχεις συναντήσει κάποιον αγενή μέσα στη μέρα σου; Εκείνο το άτομο που σε έβρισε στο φανάρι ή την υπάλληλο που ήταν κάπως αγενής απέναντι σου στην καφετέρια. Μάθε να εξασκείς την καλοσύνη προσφέροντας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Μπορεί να είχε μια πολύ άσχημη μέρα και αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα. Όταν αντιδράς με ευγένεια, το άτομο έχει μια ευκαιρία να αναλογιστεί τη δική του λιγότερο ευγενική συμπεριφορά και πιθανόν να επιλέξει να ενεργήσει διαφορετικά την επόμενη φορά.