Υπάρχει κάτι ξεχωριστό με αυτή την εποχή του χρόνου. Από τη μία η νοσταλγία του καλοκαιριού που συνοδεύεται από μία μελαγχολική διάθεση, από την άλλη όλα τα όμορφα που μπορείς να κάνεις, χωρίς βιασύνη αλλά με περισσότερη χαλάρωση και αργούς ρυθμούς. Καθώς η εποχή αλλάζει, είναι φυσικό να αλλάζει και η διάθεσή μας. Οι ειδικοί έχουν επιβεβαιώσει ότι η μείωση της διάρκειας της ημέρας μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, τα επίπεδα ενέργειας και τις κοινωνικές μας δεξιότητες.

Αν και είναι απαραίτητο να φροντίζεις την ψυχική σου υγεία όλο το χρόνο, η αλλαγή των εποχών μπορεί να απαιτεί επιπλέον υποστήριξη. Εδώ θα ανακαλύψεις μερικές πρακτικές που μπορούν να σου δώσουν χαρά σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Διάλεξε ένα νέο χόμπι

Μιας και ο καιρός αλλάζει και περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αντί να παραμείνεις ξαπλωμέν@ στον καναπέ κάνοντας ασυνείδητο scrolling, μπορείς να αφιερώσεις αυτόν τον χρόνο σε ένα καινούριο χόμπι. Ένα χόμπι που θα σε ανακουφίσει από το άγχος και θα αναδείξει τη δημιουργική σου πλευρά. Συν του ότι ένα χόμπι θα σου επιτρέψει να συνδεθείς με μία εντελώς νέα κοινότητα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Για ρίξε μια ματιά σε 6 χόμπι που θα αναζωπυρώσουν τη δημιουργικότητά σου.

Πέρασε χρόνο στη φύση

Το καλοκαίρι τελειώνει (ας μην πέσει φωτιά να μας κάψει γι’ αυτή τη φράση), αλλά εσύ μπορείς να συνεχίσεις τις βόλτες, τις εξορμήσεις και τους περιπάτους στη φύση. Άλλωστε, η φύση είναι στα καλύτερα της το φθινόπωρο. Ξεκίνα με λίγο forest bathing και θα εκπλαγείς από το πώς θα αναζωογνηθεί το μέσα σου.

Δοκίμασε μία καινούρια συνταγή

Το φθινόπωρο μάς εμπνέει ιδιαίτερα για να δημιουργήσουμε comfort και θρεπτικές συνταγές που θα απολαύσουμε χουχουλιάζοντας στον καναπέ με τους αγαπημένους μας. Αυτή, λοιπόν, είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις ένα δημιουργικό challenge μαγειρικής, όπου κάθε εβδομάδα θα δοκιμάζεις και μια καινούρια συνταγή. Και, όπως ξέρεις, στο Love Yourself από συνταγές… σκίζουμε.

Προγραμμάτισε κάτι που θα προσμένεις με χαρά

Έχοντας κάτι να περιμένεις με ανυπομονησία μπορεί να αυξήσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σου. Φυσικά, αυτό δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα πολυτελείς διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί ή ένα τεράστιο πάρτι. Μπορεί να είναι μία μικρή συγκέντρωση φίλων στο σπίτι για ταινία ή αγώνα, μπορεί να είναι μία μονοήμερη απόδραση ή μία επίσκεψη στο κοντινό πάρκο για πικ νικ και ή ένα ωραίο ταξίδι ακόμα και για το σαββατοκύριακο.

Βάλε προτεραιότητα τη χαλάρωση

Οι μέρες μικραίνουν και είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε περισσότερο κουρασμένοι. Και τώρα είναι η περίοδος που χρειάζεται να δώσεις προτεραιότητα στη χαλάρωση. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση, αφού υπάρχουν 7 διαφορετικά είδη ξεκούρασης με τα οποία μπορείς να καταπιαστείς χωρίς να… κουραστείς. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις και ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου που δουλεύει για σένα και τις ανάγκες σου.