Δεν είναι λίγες οι φορές που λούζουμε τα μαλλιά μας και την επόμενη κιόλας ημέρα θέλουν ξανά λούσιμο. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να «κρύβει» πολλές αιτίες -από την υπερβολική συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντων styling έως τη χρήση σαμπουάν που δεν ταιριάζουν με τον τύπο των μαλλιών μας. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τα αίτια, το βασικό είναι να δούμε πως μπορούμε να το διορθώσουμε.

Η λύση; Το διπλό λούσιμο. Μία μέθοδος που μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για κάθε τριχωτό, αλλά υπάρχουν λόγοι που αξίζει να το ενσωματώσεις στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του διπλού λουσίματος;

Ένα όφελος του διπλού λουσίματος είναι η απομάκρυνση των υπολειμμάτων προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά (πρώτο λούσιμο). και η σωστή καθαριότητα του τριχωτού της κεφαλής μας (δεύτερο λούσιμο). Υιοθετώντας μια τέτοια συνήθεια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμφάνιση των μαλλιών σου, αλλά και να συμβάλλει και στη γρήγορη ανάπτυξη τους.

Πότε θα πρέπει να εφαρμόζουμε το διπλό λούσιμο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών μας, το πόσο συχνά τα λούζουμε καθώς και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Έτσι, αν, για παράδειγμα, έχουμε ίσια μαλλιά, το διπλό λούσιμο είναι ιδανικό για εμάς! Τα ίσια μαλλιά συχνά λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα, επομένως ο διπλός καθαρισμός τους μπορεί να είναι πιο ευεργετικός για τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς τριχωτού της κεφαλής, ενώ μπορεί να τα βοηθήσει να αποκτήσουν και περισσότερο όγκο στη ρίζα.

Από την άλλη, όσοι έχουν σγουρά ή σπαστά μαλλιά -που τείνουν να είναι πιο ξηρά- ίσως είναι καλύτερο να αποφεύγουν το υπερβολικό λούσιμο, ώστε να μην αφαιρεθούν τα φυσικά τους έλαια. Ωστόσο, οποιοσδήποτε τύπος μαλλιών μπορεί να επωφεληθεί από έναν περιστασιακό διπλό καθαρισμό, όταν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση προϊόντων.

Επιπλέον, για εκείνους που λούζουν τα μαλλιά τους περιστασιακά (ίσως μία ή δύο φορές την εβδομάδα), το διπλό λούσιμο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για το σωστό καθαρισμό τους σε σύγκριση με εκείνους που τα λούζουν καθημερινά.

Τέλος, αν λούζουμε τα μαλλιά μας σωστά -σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν- και εξακολουθούν να λαδώνουν αμέσως, τότε ίσως θα πρέπει να δούμε την πιθανότητα το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε να μην είναι το κατάλληλο για τον δικό μας τύπο μαλλιών.

Με λίγα λόγια, όσοι λούζουν τα μαλλιά τους περιστασιακά, είναι επιρρεπείς στις λιπαρές ρίζες, έχουν ίσια μαλλιά ή παρουσιάζουν υπερβολική συσσώρευση προιόντων, είναι σίγουρο ότι το διπλό λούσιμο αποτελεί την ιδανική λύση γι’ αυτούς.