Η αρχή μιας σχέσης συνήθως συνδυάζεται με ραντεβού σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ξανά και δραστηριότητες που σας προσφέρουν χαρά και σας επιτρέπουν να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Όσο όμως περνάει ο καιρός φαίνεται πως η σχέση μπαίνει σε μια ρουτίνα. Και ενώ μπορεί να δεσμεύεστε περισσότερο και να βλέπετε μαζί σειρά σχεδόν κάθε βράδυ, δεν φαίνεται αυτή η συνήθεια να είναι και πολύ διασκεδαστική.

Μην με παρεξηγείς, έχει μια μορφή διασκέδασης να στοιχηματίσετε ποιον θα πάρει πρώτο ο ύπνος, αλλά για να είστε χαρούμενοι στη σχέση χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο και προσπάθεια. Η διασκέδαση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια σχέση για να «ανθίσει». Φυσικά, μαζί με την επικοινωνία και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Η διασκέδαση, ακόμα κι όταν την βλέπουμε ως μοναχικό σπορ, αντισταθμίζει τις βλαβερές συνέπειες του στρες και της απομόνωσης, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες). Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης παραμένουν αυξημένα με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αυξηθεί και ο κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων ασθενειών. Όταν όμως διασκεδάζουμε, είμαστε κοινωνικά συνδεδεμένοι και χαλαροί, τότε τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται.

Ακόμα, όταν κάνουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες με άλλα άτομα εμπλουτίζουμε τις σχέσεις μας, είμαστε πλήρως παρόντες, οι άμυνες μας είναι πεσμένες και είμαστε ο αυθεντικός μας εαυτός. Κάθε ένα από αυτά τα πράγματα χτίζει οικειότητα, δημιουργεί αναμνήσεις και μας φέρνει πιο κοντά στο άλλο άτομο.

Έτσι, όταν αφιερώνεις χρόνο για να δημιουργήσεις διασκεδαστικές εμπειρίες με τ@ σύντροφό σου μπορεί να ενισχύσει τη σύνδεση σας και να δημιουργήσει θετική προοπτική για τη σχέση σας. Αυτό συμβαίνει όταν είσαι σε θέση να βλέπεις τ@ σύντροφό σου με θετικό τρόπο και να αισθάνεσαι πιο αισιόδοξη για το μέλλον της σχέσης σας. Είναι πιο εύκολο να έχεις αυτή την προοπτική όταν απολαμβάνεις ποιοτικό χρόνο με τ@ σύντροφο σου για λίγες ώρες την εβδομάδα.

Πώς θα δημιουργήσετε χρόνο για διασκέδαση στη σχέση;

Αν έχεις αποφασίσει να αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια για να ενισχύσεις τη διασκέδαση στη σχέση σου και δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις είσαι στο σωστό μέρος. Αρχικά, αποφάσισε μαζί με το άλλο άτομο πόσο χρόνο και χρήματα μπορείτε να διαθέσετε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία για να κάνετε κάτι διασκεδαστικό μαζί. Ύστερα ορίστε τον χρόνο αυτό. Μπορεί να είναι τα σαββατοκύριακα ή η δεύτερη Πέμπτη του μήνα.

Μπορείτε, επίσης, να γίνετε δημιουργικοί και να τροποποιήσετε ελαφρώς τα πράγματα που ήδη κάνετε για να γίνουν πιο διασκεδαστικά. Για παράδειγμα, αν πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο, μπορείτε για να εντάξετε κάποιο παιχνίδι ρόλων σε αυτό και να υποδύεστε ότι δεν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, κάνοντας παιχνίδια με τα μάτια. Αν θέλετε να φέρετε τη διασκέδαση στα ραντεβού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το alphabet dating, ή ακόμη και να γράψετε χαρτάκια με δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε, να τα βάλετε σε ένα βαζάκι και όταν θέλετε να κάνετε κάτι διασκεδαστικό και καινούργιο να τραβάτε ένα χαρτάκι.

Μερικές ιδέες που θα φέρουν τη διασκέδαση στη σχέση σου

Αν αναζητάς μερικές σύντομες ιδέες σου παρακάτω θα βρεις μερικές από τις δικές μου αγαπημένες δραστηριότητες. Αξίζει φυσικά να αναφερθεί πως η διασκέδαση δεν είναι σημαντική μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις φιλικές και τις οικογενειακές.

  • Δοκιμάστε ένα καινούργιο άθλημα μαζί. Έχεις δοκιμάσει ποτέ σου padel; Αν όχι δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνεις. Βρες το μέρος που θα μπορούσατε να πάτε να δοκιμάσετε μια προπόνηση padel, ή οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα θέλετε, και τεστάρετε τις ικανότητες σας. Πιθανότατα δεν θα ξετυλίξετε το ταλέντο σας στην πρώτη προπόνηση, γεγονός που θα χαρίσει πολύ γέλιο.
  • Διαλέξτε ο ένας το outfit του άλλου. Εντάξει… ίσως όχι τις ημέρες που έχετε κάποιο σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού, αλλά αν έχετε να πάτε μέχρι το σούπερ μάρκετ ή για έναν καφέ, αυτή η απόφαση θα σας κάνει να γελάσετε, ε ίσως και να νευριάσετε στιγμιαία.
  • Βγείτε ξανά το πρώτο σας ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να το αναβιώσετε, να αισθανθείτε όπως την πρώτη φορά, αλλά και να μοιραστείτε πληροφορίες που δεν ήξερε ο ένας για τον άλλον, σχετικά με το πρώτο ραντεβού σας.
  • Ζωγραφίστε μαζί. Μπορείτε να κάνετε ο ένας το πορτρέτο του άλλου, ή να βάλετε μικρές προκλήσεις για σχέδια με περιορισμένο χρόνο. Επίσης, πολύ ωραία ιδέα είναι να δοκιμάσετε το trend του TikTok, όπου χρωματίζετε διάφορα σχέδια και εικόνες, για να δείτε πόσο ίδια σκέφτεστε.