Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς μέσα στην καθημερινότητά του για να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα. Λίγο-πολύ όλα μας είναι γνωστά: από το να έχουμε πάντα μαζί το δικό μας παγούρι με νερό, μέχρι να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μπορείς όμως αυτή την πράσινη στάση ζωής, να την πας ένα βήμα παραπέρα μέσα από την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου. 

Και μάντεψε η νίκη είναι διπλή! Η μάλλον τριπλή!  

Από τη μία δεν επιβαρύνουμε το δέρμα μας με πληθώρα προϊόντων και συστατικών (φαντάσου…χρησιμοποιείς άλλο serum το πρωί, άλλο το βράδυ, μάσκες, έλαια, eye patches, ρετινόλη, βιταμίνες και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται…) και αφετέρου δεν επιβαρύνουμε τον πλανήτη αγοράζοντας ακόμα ένα πλαστικό μπουκαλάκι, αλλά και την τσέπη μας παρασυρόμενοι από την υπερκατανάλωση προϊόντων (που μπορεί στην τελική να μην χρειαζόμαστε). 

Στο Happy Organic, το καταπληκτικό αυτό online shop προϊόντων ομορφιάς, γνωρίζουν τι θα πει ασφαλή, αγνή, ηθική και συνειδητή ομορφιά με φυσικές συνθέσεις και καθόλου χημικά πρόσθετα. Γι αυτό και είναι από τα λίγα καταστήματα – μπορεί και το μοναδικό τώρα που το σκεφτόμαστε – στην Ελλάδα, που έχει μόνο vegan και cruelty free προϊόντα, ενώ αγαπά και τις low waste διαδικασίες.  Τους ρωτήσαμε, λοιπόν, να μας πουν πόσα skincare προϊόντα χρειαζόμαστε τελικά. 

Πόσα skincare προϊόντα χρειαζόμαστε τελικά

Τα 3 απολύτως απαραίτητα:  (Που είναι απαραίτητα σε κάθε δέρμα και κάθε ανάγκη, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή ιδιαίτερες συνθήκες)

 • Καθαριστικό προσώπου (ό,τι ταιριάζει στον καθένα – αφρός, τζελ, γαλάκτωμα, έλαιο καθαρισμού)
 • Ενυδατική κρέμα για πρωί και βράδυ
 • Αντιηλιακή για πρωί χειμώνα-καλοκαίρι

Τα 3 για πιο ολοκληρωμένη φροντίδα 

 • Toner/Mist για ενυδάτωση και εξισορρόπηση
 • Απολεπιστικό προσώπου (για 2 φορές την εβδομάδα) για ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας
 • Κρέμα ματιών για πιο εξειδικευμένη περιποίηση της περιοχής των ματιών.

Τα 3 που θεωρούνται «έξτρα» φροντίδα 

 • Ορός προσώπου για πιο ιδιαίτερες ανάγκες (θαμπή επιδερμίδα, αφυδάτωση, σύσφιξη)
 • Μάσκα προσώπου (για 1 με 2 φορές την εβδομάδα) για επιπλέον φροντίδα (βαθιά ενυδάτωση, καθαρισμός πόρων, εξιδορρόπηση)
 • Έλαιο προσώπου για βαθιά ενυδάτωση 

Τα 3 αγαπημένα του LYS

Πόσα skincare προϊόντα χρειαζόμαστε τελικά

Τον αφρό καθαρισμού της Labbok μπορείς να τον βρεις εδώ

Πόσα skincare προϊόντα χρειαζόμαστε τελικά

Την ενυδατική κρέμα της Aegli μπορείς να τη βρεις εδώ

Πόσα skincare προϊόντα χρειαζόμαστε τελικά

Την αντηλιακή κρέμα της Laboratoire de Biarritz μπορείς να τη βρεις εδώ

Όπως μας λέει η Happy Organic “όλα εξαρτώνται από τις συνήθειες και τις ξεχωριστές ανάγκες του καθένα, για παράδειγμα κάποιος μπορεί να πει ότι ο ορός είναι μέσα στα απαραίτητα. Μπορεί κάτι τέτοιο να  να ισχύει, αν έχεις πολύ αφυδατωμένη επιδερμίδα και χρησιμοποιείς έξτρα ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ ή είσαι μεγάλης ηλικίας και θες ορό με ρετινόλη”. 

Θυμήσου: Η ομορφιά πρέπει και μπορεί να είναι απλή. Προτίμησε:

 • Την απλή και καθαρή ρουτίνα με  την αγορά 3-4 καλών και ποιοτικών προϊόντων και στη Happy Organic μπορούμε να βρούμε αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. 
 • Την επένδυση σε 3-4 καλά προϊόντα αντί για 10 μέτρια που και δεν μας δίνουν αυτό που χρειαζόμαστε. 
 • Τη χρήση πολυχρηστικών προϊόντων. Για  παράδειγμα, πες ναι σε ένα έλαιο ή βάλσαμο προσώπου, που κάνει και για καθαρισμό, και για ενυδάτωση ακόμα και για μάσκα. 

Και μη ξεχνάς! 

Η σωστή επιλογή είναι το παν. Γι αυτό να επιλέγεις με βάση το δικό σου τύπο δέρματος, τις δικές σου ανάγκες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής σου! 

 

Make your skin happy! Make earth happy!