Τι καλύτερο από το να φοράς ένα ρούχο και να μοσχομυρίζει και να έχεις αυτή τη φρεσκάδα να σε ακολουθεί όλη μέρα. Η μυρωδιά αυτή σου χαρίζει αυτοπεποίθηση, καλή διάθεση και σίγουρα πολλά κομπλιμέντα. Πώς θα μυρίζουν ωραία τα ρούχα, όμως, όλη μέρα;

Πλύνε το πλυντήριο σου

Ένα πλυντήριο ρούχων που έχει μούχλα, ακόμα και να δεν είναι ορατή σε εσένα, μπορεί να αφήσει δυσοσμία στα ρούχα σου. Μετά από πολλές πλύσεις η βρομιά από τα ρούχα σε συνδυασμό με το νερό και το απορρυπαντικό, μπορεί να δώσουν στο πλυντήριο σου μια μυρωδιά μούχλας.

Για να καθαρίσεις το πλυντήριο σου, κάνε έναν κύκλο πλύσης μόνο με ζεστό νερό, χωρίς ρούχα. Πρόσθεσε επίσης είτε ένα λίτρο χλωρίνης, είτε 1-2 φλιτζάνια λευκό ξύδι για να εξαλείψεις τις οσμές. Μην ξεχάσεις να τρίψεις και το λάστιχο στο πλυντήριο, για να απομακρύνεις τη μούχλα.

Μην βάζεις πολλά ρούχα στην πλύση

Το μέγεθος των φορτίων που βάζεις στο πλυντήριο σου, είναι επίσης ένας παράγοντας για το πόσο καθαρά είναι τα ρούχα σου και κατά συνέπεια για το πόσο καλά μυρίζουν. Μπορεί οι μεγάλες πλύσεις να είναι πιο οικονομικές, όμως όταν παραγεμίζεις το πλυντήριο μειώνεται η αποτελεσματικότητα της πλύσης.

Κάτι που επίσης μπορεί να μην είχες σκεφτεί είναι η ποσότητα του απορρυπαντικού που βάζεις. Η μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού δημιουργεί πολύ αφρό κάνοντας πιο δύσκολο το ξέβγαλμα και εμποδίζοντας τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Η ισορροπία μεταξύ του φορτίου ρούχων που βάζεις στο πλυντήριο σου και της κατάλληλης ποσότητας απορρυπαντικού θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα ρούχα σου καθαρά και φρέσκα.

Μην αφήνεις τα πλυμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο

Είμαστε όλοι ένοχοι για αυτό. Σίγουρα έχεις ξεχάσει έστω και μια φορά τα πλυμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο, κάτι που οδηγεί σε οσμές μούχλας. Βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό για να μην ξεχνάς να τα βγάλεις όταν τελειώσει η πλύση. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να τα αφήσεις τα στεγνώσουν εντελώς στην απλώστρα πριν τα μαζέψεις. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των οσμών, όχι μόνο στα ρούχα σου, αλλά και στη ντουλάπα και τις συρταριέρες σου.

Κάνε μια προ-επεξεργασία στους λεκέδες

Μερικά ρούχα πριν μπουν για πλύσιμο είναι σημαντικό να τους δώσουμε μια παραπάνω προσοχή. Αν ας πούμε ένα ρούχο έχει έναν λεκέ στις μασχάλες λόγω του ιδρώτα, δώσε λίγο βάση σε αυτό το σημείο, τρίβοντας το με λίγο απορρυπαντικό. Πριν το βάλεις μέσα στο πλυντήριο, άφησε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά.

Αποθήκευσε τα ρούχα σου έξυπνα

Ειδικά ανάμεσα από το μάζεμα των ρούχων και το σιδέρωμα, μπορεί να βρεις την λεκάνη αυτή οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Προσπάθησε όμως τα ρούχα σου να μη βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με έντονες οσμές, όπως για παράδειγμα την κουζίνα. Επίσης, φρόντισε να είναι και η ντουλάπα σου καθαρή, και να μην έχει μαζέψει υγρασία και μούχλα. Όπως επίσης όλα τα ρούχα στη ντουλάπα σου πρέπει να είναι καθαρά, για να μην μεταφέρεται η οσμή.

Φυσικά, μέσα στη ντουλάπα σου μπορείς να επιλέξεις να βάλεις αρωματικά. Για παράδειγμα ένα φακελάκι λεβάντας είναι ιδανικό για τα βαμβακερά σου ρούχα, καθώς αρωματίζει απαλά και φυσικά το ύφασμα.

Πώς θα μυρίζουν ωραία τα ρούχα; Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Ένα κόλπο που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι η τοποθέτηση ενός μπολ με μαγειρική σόδα στον πάτο της ντουλάπας σου. Η σόδα είναι ιδανική διότι εξουδετερώνει τις οσμές, αντί να τις καλύπτει, οπότε είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσεις τα ρούχα σου ευωδιαστά μεταξύ των πλύσεων.

Άσε τα ρούχα σου να αναπνέουν

Είναι σημαντικό να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα από τα ρούχα σου, γιατί αν δε συμβαίνει αυτό μπορεί να μυρίσουν μούχλα. Οπότε προσπάθησε, όπως και με το πλυντήριο σου, να μην υπερφορτώνεις και τη ντουλάπα σου. Επίλεξε μεγάλες κρεμάστρες, οι οποίες βοηθούν στην κυκλοφορία του αέρα και μειώνουν την πίεση στα ρούχα σου, διατηρώντας τα φρέσκα.