Έχεις κάνει screenshot όλα εκείνα τα μηνύματα που σου έχει στείλει,και τα στέλνεις στην ομαδική συνομιλία με την παρέα, μαζί με ένα κατεβατό ηχητικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Αναλύεις τι ώρα σου έστειλε το πρώτο μήνυμα, σε ποιο story σου απάντησε, το γεια που σου είπε όταν σε είδε από κοντά και τον τρόπο που το σώμα του ήταν ελαφρώς γυρισμένο προς τα εσένα όταν βρεθήκατε σε κοινή παρέα.

Περιμένεις να ακούσεις την άποψη τους, τ@ αρέσεις ή όχι;

Και όποια απάντηση κι αν πάρεις εσένα θα σε τρώει η ανασφάλεια σου. Όμως αν μάθεις να αναγνωρίζεις μερικά σημάδια που σου αποκαλύπτουν την απάντηση, θα είσαι καθησυχασμένος και συνειδητοποιημένος.

Σου στέλνει συχνά μήνυμα

Τι κι αν μιλούσατε μέχρι αργά χθες το βράδυ και νομίζεις ότι έχετε εξαντλήσει κάθε κουβέντα, θα σου στείλει και σήμερα μήνυμα και θα σε κάνει να αισθανθείςότι σε σκέφτηκε μέσα στη μέρα. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Lorna Evans, αν αρέσεις σε κάποιον θα κάνει την εμφάνισή του, ακόμα κι αν αυτό πρόκειται να είναι μέσω πολλών θετικών μηνυμάτων. Ο όγκος αλλά και ο ρυθμός που σου στέλνει μηνύματα φανερώνει πολλά, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε ένα τεστ και μέσα από άλλες μορφές επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο ή η βιντεοκλήση, για να δείτε αν η χημεία αυτή υπάρχει και εκτός μηνυμάτων.

Απαντάει γρήγορα στα μηνύματα

Αν σε θέλει θα προσπαθήσει να βρίσκεται στη ζωή σου και να σου μιλάει. Δεν θα σε αφήσει να περιμένεις και δεν θα θέλει να το κάνει. Αν τυχόν είναι απασχολημένος και αργήσει αρκετά να σου απαντήσει, σε αυτή την περίπτωση θα σε ενημερώσει, για να μην σε γεμίσει αμφιβολίες.

Χρησιμοποιεί emojis

Ξέρω σου φαίνεται αστείο και λιγάκι παιδικό, αλλά οι λέξεις καμιά φορά δεν είναι αρκετές, ή μέσω των μηνυμάτων παρεξηγούνται. Σίγουρα έχεις πει πολλές φορές «δεν μπορώ να στο εξηγήσω από τα μηνύματα» και εκεί είναι που έρχονται τα emojis για να σε βοηθήσουν. Τα μικρά αυτά προσωπάκια, παρ΄όλο που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια ολόκληρη συζήτηση, μπορούν να φανερώσουν αρκετά και κυρίως μια παραπάνω προσπάθεια από τον συνομιλητή σου, ώστε να σου μεταφέρει το μήνυμα με το σωστό ύφος.

Σου δίνει προσοχή

Είχες αναφέρει ότι σε περιμένει μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και σε ρωτάει πως πήγε τελικά, ή κανονίζει να πάτε να φάτε στο μαγαζί που είχες πει πόσο σου αρέσει, μια φορά που μιλούσατε. Το να θυμάται πράγματα για εσένα σημαίνει ότι σου δίνει προσοχή και το μυαλό τ@ αποθηκεύει πράγματα σχετικά με εσένα γιατί τα βρίσκει ενδιαφέροντα και σημαντικά.

Ακόμη θα σεβαστεί και το τρόπο που θέλει να επικοινωνείτε. Όταν ο συνομιλητής μου θυμάται και σέβεται το πώς με εξυπηρετεί να επικοινωνώ, σημαίνει ότι μου έχει δώσει λίγη παραπάνω προσοχή.

Σε καθρεφτίζει

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να ψάχνει ομοιότητες και ύστερα καθρεφτίζεται. Είτε αυτό γίνεται μέσω μηνυμάτων, αρχίζει δηλαδή και χρησιμοποιεί τις ίδιες εκφράσεις με εσένα ή τα ίδια emojis, είτε από κοντά, μιμείται τον τρόπο που κάθεσαι, τον τόνο της φωνής σου, αλλάζει τις εκφράσεις του προσώπου τ@ μαζί σου κ.ο.κ. Έτσι αποκαλύπτεται ότι δημιουργείται μια σύνδεση.

Μπορεί και αρκετές φορές να ακούσεις να λες ή να λέει ότι μοιάζετε, και αυτό είναι καλό, γιατί μας αρέσουν και νιώθουμε ασφάλεια κοντά σε άτομα που είναι σαν εμάς.

Έχει θετική γλώσσα σώματος

Θα σε κοιτάξει σε μάτια, θα χαμογελάει, θα σε ακουμπήσει – αν νιώσεις ότι ξεπερνάει τα όρια σου πες το – και θα γέρνει το σώμα τ@ προς τα εσένα. Τα χέρια τ@ δεν θα είναι σταυρωμένα κλείνοντας έτσι το σώμα και μπαίνοντας σε άμυνα. Όλα αυτά τα σημάδια είναι πολύ θετικά!

Θα σου κάνει κομπλιμέντα

Είτε αυτό πρόκειται για την εξωτερική σου εμφάνιση, είτε για ένα στοιχείο της προσωπικότητας σου, είτε για κάτι που έκανες. Ξέρει πόσο σημαντικό είναι να σου δείξει θετικά συναισθήματα, να σου δώσει ένα boost αυτοπεποίθησης, αλλά και να φανερώσει το ενδιαφέρον τ@.