Τελειώνοντας κάθε μέρα εύχεσαι να είχες μια ώρα παραπάνω για να προλάβεις κάτι ακόμη; Δυσκολεύεσαι να τα χωρέσεις όλα σε ένα 24ωρο και απορείς πώς ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα; Μπορεί πράγματι οι υποχρεώσεις σου να είναι τόσο πολλές που να στριμώχνονται ώστε να χωρέσουν μέσα στη μέρα σου. Μπορεί όμως και εσύ κάπου να το… χάνεις. Με ποιο τρόπο μπορείς να καταφέρεις την πολυπόθητη εξοικονόμηση χρόνου εύκολα (έστω έως και μία ώρα την ημέρα);

Πολύτιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου:

Γράψε τα όλα στο χαρτί

Κατάγραψε τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις της επόμενης μέρας, το βράδυ της προηγούμενης. Έρευνες έχουν δείξει πως ο εγκέφαλος είναι σε θέση να επεξεργάζεται σιωπηλά όλες τις πληροφορίες με τις οποίες τον τροφοδοτούμε πριν πέσουμε για ύπνο.

Ακολούθησε το σύστημα των 3

Αν είχες χρόνο να ολοκληρώσεις μόνο 3 πράγματα την ημέρα ποια θα ήταν αυτά; Με αυτή την απλή ερώτηση μπορείς να βάλεις εύκολα προτεραιότητες σε όσα πρέπει να κάνεις και να αποφύγεις άλλα που έχουν μικρότερη σημασία.

Μείνε μακριά από κινητό και pc

Αν δεν μπορείw όλη μέρα να ξεκολλήσεiw από τα social media, καλύτερα να μείνεiw μακριά από τον υπολογιστή, το κινητό, ή τουλάχιστον από το ίντερνετ. Τελείωσε όσα πρέπει να γίνουν, και αν είσαι εντός χρόνου μπορείς πάντα να αφιερωθείς στο facebook ή το twitter λίγο αργότερα.

Rick Gebhardt / Unsplash

Στάσου όρθιος

Έχεις ποτέ σκεφτεί πόσο λιγότερο θα μιλούσες στο τηλέφωνο αν το έκανες πάντα ενώ είσαι όρθιος. Οι επιστήμονες το έψαξαν για εσένα και κατέληξαν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να αποφέρει έως και 25% πιο σύντομα τηλεφωνήματα.

Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα

Πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις εξίσου καλά περισσότερο από 1 πράγματα ταυτόχρονα; Πόσο πιθανό είναι να βρίσκεσαι στο μόλις 2,5% των ανθρώπων που τα καταφέρνουν; Καλύτερα λοιπόν να συγκεντρώνεσαι σε ένα μόνο πράγμα κάθε φορά. 

Απλά δέξου το

Αν τέλος είναι βέβαιο πως δεν μπορείς να τακτοποιήσεις κάποια δουλειά σου σήμερα, μην την κοιτάξεις καν. Το σίγουρο είναι πως θα χάσεις το χρόνο σου.