Μερικοί είναι αφοσιωμένοι στο να ψεκάζουν το άρωμα στους καρπούς τους. Άλλοι προτιμούν να ψεκάζουν το άρωμα —κυριολεκτικά— παντού, ενώ κάποιοι ψεκάζουν στοχευμένα στο σημείο της καρδιάς τους. Είναι αλήθεια ότι το πώς θα επιλέξεις να βάλεις άρωμα εξαρτάται από εσένα. Ο δικός σου τρόπος είναι τόσο μοναδικός όσο και το άρωμα σου.

Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς στα αρώματα, υπάρχει ένα τεράστιο (και κοινό) λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν εφαρμόζουν το άρωμά τους. «Το τρίψιμο των καρπών μεταξύ τους είναι μεγάλο λάθος», λέει η διάσημη makeup artist Rosie Johnston, δημιουργός της σειράς vegan αρωμάτων by/rosie jane.

Γιατί δεν πρέπει να τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους, αφού ψεκάσεις το άρωμα;

Ουσιαστικά, αυτή η τριβή βοηθά στη γρηγορότερη εξάτμιση του αρώματος: «Απλώς κάνει τις νότες κορυφής να “καούν” πιο γρήγορα», σημειώνει η Johnston. Αυτές οι νότες κορυφής έχουν έτσι κι αλλιώς μειωμένη διάρκεια ζωής, καθώς έχουμε την τάση να τις μυρίζουμε αμέσως, αλλά φεύγουν πιο γρήγορα και το τρίψιμο των καρπών απλώς επιταχύνει τη διαδικασία. Η Cat Chen, δημιουργός των «καθαρών» αρωμάτων Skylar, συμφωνεί: «Όταν τρίβεις τους καρπούς σου, δεν βοηθάς τη “μακροβιότητα” του αρώματος, αλλά κάνεις το άρωμα να χάσει τη δύναμή του πιο γρήγορα».

Από πού, λοιπόν, προήλθε αυτή η ιδέα να τρίβουμε τους καρπούς μας, όταν ψεκάζουμε το άρωμά μας; «Νομίζω ότι είναι ενστικτώδες», λέει η Johnston.

Πώς θα διαρκεί το άρωμα;

Αν θέλεις να διαρκεί περισσότερο το άρωμά σου δοκίμασε απλώς να ταμπονάρεις τους καρπούς σου μεταξύ τους, αντί να δημιουργήσεις τριβή. Μπορείς, επίσης, να ταμπονάρεις τον καρπό σου στον λαιμό ή οπουδήποτε θέλεις να αφήσεις άρωμα χωρίς να επηρεάσεις τη διάρκεια του. Το «κλειδί» της επιτυχίας, εδώ, κρύβεται στο ταμπονάρισμα.

Tip: Βεβαιώσου πως η επιδερμίδα σου είναι επαρκώς ενυδατωμένη και χρησιμοποίησε προϊόντα περιποίησης της ίδιας σειράς με το άρωμά σου, για να εξασφαλίσεις ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια του αρώματος.

Διάβασε επίσης: Τι κάνει ένα άρωμα «clean»;