Όταν σκέφτεσαι σεξ, έρχονται στο μυαλό σου εικόνες γεμάτες πάθος, ηδονή και ανεπανάληπτη απόλαυση. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα στις σκέψεις σου, αυτές ίσως περιλαμβάνουν και εικόνες άβολες, που θα ήθελες να ξεχάσεις. Όπως ελπίζεις να τις έχει ξεχάσει και ο/η παρτενέρ που ζήσατε μαζί τη στιγμή αυτή.

Πράγματι τη στιγμή που είσαι γυμνή απέναντι σε ένα άτομο και το κεφάλι σου βρίσκεται μόνο στο παρόν, μπορεί να σε βρει ευάλωτη. Και εσένα και το άλλο άτομο. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει, όλοι αντιμετωπίζουν άβολες στιγμές, απλά κανείς δε μιλάει για αυτές. Και επειδή είναι αδύνατον να τις αποφύγεις, πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις π΄βς μπορείς να τις διαχειριστείς.

Αέρια

Ίσως η μεγαλύτερη σου φοβία, αλλά επίσης κάτι πολύ σύνηθες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι επειδή ο κόλπος και το ορθό είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και όταν μπαίνει ένταση σε αυτούς τους μυς, το ορθό δυσκολεύεται να κρατήσει τα αέρια. Η κίνηση της ώθησης, είτε κολπικά είτε πρωκτικά, ενισχύει την πίεση και ωθεί τον αέρα να βγει. Έτσι βγαίνουν και οι ήχοι από τον κόλπο σου που σε κάνουν να αισθάνεσαι περίεργα.

Αν είναι κάτι το οποίο σε αγχώνει σε μεγάλο βαθμό, μπορείς, όταν βέβαια γνωρίζεις ότι θα κάνεις σεξ, να αποφύγεις μερικές τροφές που προκαλούν αέρια, όπως τα όσπρια, τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα γαλακτοκομικά αν έχεις δυσανεξία. Μεγάλο ρόλο παίζουν και αυτά που θα πιεις, γι’αυτό μπορείς να αποφύγεις το ανθρακικό όπως και το να πιεις κάτι με καλαμάκι, καθώς έτσι καταπίνεις πολύ αέρα.

Βέβαια δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα το αποφύγεις. Αν εν τέλει σου συμβεί εκείνη τη στιγμή, η σωστή αντιμετώπιση είναι η αδιαφορία. Όπως επίσης κι αν συμβεί στο άλλο άτομο. Δεν θέλεις να αισθανθεί κανένας από τους δυό σας άσχημα, καθώς είναι κάτι πολύ ανθρώπινο και λογικό.

Περίοδος

Μπορεί να ήρθε ξαφνικά, ή να έδειχναν όλα ότι σε είχε αποχαιρετήσει για αυτόν τον μήνα, αλλά τελικά σε ξεγέλασε. Είναι λογικό να αισθανθείς περίεργα. Μπορείς απλά να εξηγήσεις πως δεν περίμενες ότι θα συμβεί αυτό, χωρίς να νιώθεις ενοχές. Ύστερα είναι στο χέρι σας αν θα επιλέξετε να συνεχίσετε ή όχι, αν και δεν βρίσκουμε λόγο να χαλάσετε την ατμόσφαιρα. Άλλωστε πολλές γυναίκες εκείνες τις μέρες έχουν αυξημένη λίμπιντο.

Προφυλακτικό

Ειδικά αν είσαι πιο μικρή κι αν το σεξ με τον ερωτικό σου σύντροφο είναι στις αρχές του, ίσως είναι πιο άβολο να ζητήσεις να βάλει προφυλακτικό. Δεν υπάρχει όμως καμία ντροπή στο να ζητήσεις το αυτονόητο. Θα δείξεις μεγάλη ωριμότητα και αυτοσεβασμό με το να δείξεις ότι προστατεύεις και τον εαυτό σου, αλλά και το άλλο άτομο. Η δική μου συμβουλή είναι να έχεις κι εσύ μαζί σου προφυλακτικά ώστε όταν έρθει η ώρα να το βγάλεις εσύ και να μην χρειαστεί να το ζητήσεις.

Το προφυλακτικό μπορεί να γεννήσει και άλλες άβολες στιγμές. Μπορεί να σπάσει ή ακόμα και να χαθεί. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να συνεργαστείτε και με ψυχραιμία να κάνετε το επόμενο βήμα. Μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε το προφυλακτικό ή ακόμα και να επισκεφτείτε ένα φαρμακείο ή ένα νοσοκομείο. Γενικά σε τέτοιες στιγμές κρατήστε μακριά τις υστερίες, για να μπορέσετε να βρείτε λύση πιο γρήγορα.

Σας έπιασαν!

Δεν θέλεις ούτε καν να το σκεφτείς. Αλλά είναι και αυτό ένα πιθανό σενάριο. Είτε πρόκειται για γονείς, είτε για αδέλφια, είτε απλά για φίλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μπαλάκι πετιέται στο άτομο που μπήκε μέσα στο δωμάτιο, ο οποίος οφείλει να φύγει. Είναι λογικό κάτι τέτοιο να σας χαλάσει την ατμόσφαιρα και κανείς δε θα σας κατηγορήσει αν διακόψετε την πράξη. Αν πρόκειται για οικείο σου πρόσωπο που σας έπιασε είναι καλό να συζητήσεις μαζί του, αν βλέπεις ότι αισθάνεται άβολα. Διαφορετικά, η στιγμή θα ξεχαστεί και η ζωή συνεχίζεται.

Οι οργασμοί δεν γίνονται τη σωστή στιγμή ή και καθόλου

Αυτό το ειδυλλιακό που βλέπουμε στις ταινίες, όπου και οι δύο έρχονται σε οργασμό την ίδια στιγμή και μετά ξαπλώνουν αγαπημένοι μέχρι το πρωί; Ε αυτή η σκηνή στην πραγματική ζωή πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα συμβεί πολύ σπάνια, ίσως και ποτέ.

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους δύο να τελειώσει πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Το σημαντικό είναι να δώσει την προσοχή του και στο άλλο άτομο, για να ικανοποιηθούν και οι δύο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξαναέρθει η όρεξη, μαζί και με έναν δεύτερο οργασμό.

Αν αργεί κάποιος από τους δυό σας να τελειώσει, μην δείχνεις εκνευρισμό. Ξέρω ότι μπορεί να κουράστηκες, αλλά το σεξ είναι για απόλαυση, όχι για γκρίνια. Επικεντρώσου στην απόλαυση και στη σύνδεση και όχι στον οργασμό. Αν δυσκολεύεσαι να τελειώσεις γιατί δεν ικανοποιείσαι, μίλα ανοιχτά με τ@ σύντροφο σου και ζήτησε ό,τι θέλεις χωρίς ντροπές. Αν πάλι έχεις χάσει εντελώς την όρεξη σου, πες το ειλικρινά. Εξήγησε ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις. Μπορεί να είναι η κούραση της μέρας, μπορεί κάτι να σε απασχολεί και σε αγχώνει και είναι αποδεκτό. Είναι πολύ καλύτερο να το επικοινωνήσεις.

Από την άλλη αν βλέπεις ότι ο/η σύντροφος σου δεν έχει όρεξη πλέον, πάλι η συζήτηση είναι η σωστή επιλογή. Κάνε το άλλο άτομο να νιώσει άνετα μαζί σου, και δείξε ότι έχεις κατανόηση και δεν χρειάζεται να νιώθει άσχημα μαζί σου για κάτι τέτοιο. Ακόμη και αν όντως έχεις ξενερώσει, δεν χρειάζεται να το δείχνεις, και κυρίως, μην το κάνεις δικό σου ζήτημα.