Η βελτίωση της καθημερινής μας ζωής μπορεί να μην είναι πάντα εύκολη υπόθεση, είναι ωστόσο εφικτή όσο επενδύουμε χρόνο στον εαυτό μας και προσπαθούμε γι’αυτό. Μπορεί να γίνει μέσα από μικρά απλά καθημερινά βήματα, που μαζί θα συνθέσουν μια καλύτερη ζωή. Αν ψάχνεις και εσύ πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Βάλε το mindfulness στη ζωή σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρεις την ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητα σου και σίγουρα θα βρεις κάποιον που ταιριάζει στα δικά σου γούστα και στα δικά σου θέλω. Μπορεί να είναι μέσα από μια συνεδρία διαλογισμού, αλλά μπορείς να το εντάξεις και σε κομμάτια της ζωής σου, όπως τη διατροφή και το σεξ. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι πιο κοντά στον εαυτό σου και θα απολαμβάνεις τα πάντα περισσότερο.

Γράφε την ιστορία σου καθημερινά

Ξύπνα το πρωί και γράψε πώς θα ήθελες να μοιάζει η ζωή σου κάθε μέρα. Σκέψου σαν να γράφεις σενάριο για ταινία. Βάλε λεπτομέρειες που πιστεύεις ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σου. Μπορεί να είναι να ξυπνάς λίγο νωρίτερα ή να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα. Έχοντας τους στόχους σου γραμμένους είναι πιο πιθανό να τους επιτύχεις και να είσαι πιο χαρούμενη μέσα στη καθημερινότητα σου.

Διαχειρίσου καλύτερα τον χρόνο σου

Μεταξύ των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου είναι η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου. Η διαχείριση του χρόνου σε βοηθά να πετύχεις περισσότερα, να βελτιώσεις την εστίαση, να παραμείνεις παρακινημένη και να αποφύγεις την αίσθηση ότι χάνεις χρόνο. Η αίσθηση ότι είσαι παραγωγική μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και την ψυχική σου ευεξία.

Φτιάχνε τα γεύματά σου

Το να προετοιμάζεις τα γεύματά σου κάθε μέρα όχι μόνο σου εγγυάται ότι έχεις τον έλεγχο της υγείας σου, αλλά είναι επίσης φθηνότερο και ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις μια νέα δεξιότητα ή να πειραματιστείς με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Κοιμήσου καλά

Αν ψάχνεις πώς να βελτιώσεις τη ζωή σου ο ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητα σου. Ο καλός ύπνος επηρεάζει άμεσα τη διάθεση, την ικανότητα να σκέφτεσαι και τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία είναι απαραίτητα για να κάνεις τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. Από την άλλη, η έλλειψη ύπνου σε αφήνει χωρίς ενέργεια και διάθεση να κάνεις όλα όσα θέλεις μέσα στη μέρα σου.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Το να κινείς το σώμα σου καθημερινά μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Ακόμα και τις μέρες που είσαι πολύ απασχολημένη είναι σημαντικό να αφιερώσεις μερικά λεπτά σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Μισή με μία ώρα άσκησης θα σε κάνει να νιώθεις πιο ενεργητική, θα «καθαρίσει» το κεφάλι σου και θα σου χαρίζει ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Πάλεψε με τις αρνητικές σκέψεις

Όλοι κάνουμε αρνητικές σκέψεις! Ένας τρόπος για να τις σταματήσεις είναι να επικεντρωθείς στα στοιχεία και όχι στην ίδια τη σκέψη. Αν για παράδειγμα σε έχει κατακλύσει η σκέψη ότι δεν σε συμπαθεί κανείς στη δουλειά, αναρωτήσου αν όντως υπάρχουν στοιχεία για αυτό που σκέφτεσαι ή αν απλά μιλάει το άγχος και η απαισιοδοξία σου. Μπορεί έτσι να διαπιστώσεις ότι η σκέψη δεν είναι ακριβής. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα σου.

Επικεντρώσου στο εδώ και το τώρα

Άσε το παρελθόν πίσω σου και μην σε ανησυχεί το μέλλον. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στις στιγμές που ζεις τώρα. Επειδή μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, μπορείς να δοκιμάσεις τεχνικές γείωσης. Προσπάθησε, επίσης, να αποδεχτείς τα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις και να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη του.

Πήγαινε στη φύση

Προσπάθησε να μην περνάς ολόκληρη τη μέρα στο γραφείο, στο σπίτι, στο γυμναστήριο. Αφιέρωσε μερικά λεπτά να περπατήσεις στη φύση, να κάτσεις σε ένα πάρκο με πράσινο για να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις λίγη μουσική ή ένα podcast. Οι στιγμές στη φύση βελτιώνουν τη δημιουργικότητα, μας βοηθούν να γερνάμε καλύτερα, μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και μπορεί να μας κινητοποιήσουν να γυμναζόμαστε περισσότερο.

Πέρασε μερικές ώρες μακριά από οθόνες

Δεν είναι έκπληξη να πούμε ότι περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας κοιτάζοντας οθόνες. Αλλά το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να ασχοληθούμε σκόπιμα με δραστηριότητες που δεν είναι σε υπολογιστή, τηλεόραση, τηλέφωνο ή άλλη συσκευή μπορεί να βοηθήσει τα μάτια μας, τον ύπνο μας και τη συνολική ψυχική μας ευεξία. Δοκίμασε να ασχοληθείς με ένα χόμπι, όπως το διάβασμα, η ζωγραφική, το πλέξιμο, η δημιουργία κοσμημάτων ή οτιδήποτε άλλο σε γεμίζει.