Πώς να ηρεμήσω το μυαλό μου; Αν αισθάνεσαι πως οι σκέψεις σου σε καταβάλλουν και το μυαλό σου «τρέχει» πιο γρήγορα από τη ζωή σου, τότε κάνε μία παύση. Ο πιο σύντομος τρόπος για να βρεις ξανά την πνευματική σου διάγεια και να χαλαρώσεις τον νου σου είναι να έρθεις στο «εδώ και το τώρα». Αυτό, φυσικά, πιο εύκολα λέγεται παρά συμβαίνει, γι’αυτό και σου προτείνουμε πέντε διαφορετικά «μονοπάτια» που μπορείς να ακολουθήσεις για να κατευνάσεις το μυαλό: ενσυνειδητότητα, κίνηση, διαλογισμός, θερμότητα και… αυνανισμός.

Σπάνια το νόημα είναι να τα κάνεις όλα «σωστά». Προτίμησε να εστιάσεις στο να νιώσεις το παρόν και να συντονιστείς με ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφα.

Πώς να ηρεμήσω το μυαλό μου;

Ενσυνειδητότητα (mindfulness)

H «ενσυνειδητότητα» είναι η επίγνωση που προκύπτει όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ένα αντικείμενο με επιτρεπτική διάθεση, χωρίς δηλαδή να έχουμε την πρόθεση να το αλλάξουμε. Με το mindfulness έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των σωματικών αισθήσεων που βιώνουμε από στιγμή σε στιγμή. Το mindfulness αποτελεί βασικό πυλώνα του Love Yourself Magazine.

Διαλογισμός

Αφιέρωσε οποιοδήποτε χρόνο (5-10-20-30 λεπτά…) για να στρέψεις την προσοχή σου προς τα μέσα. Ένας τρόπος είναι να καθίσεις, να κλείσεις τα μάτια σου και να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου χωρίς να προσπαθείς να τις ελέγξεις ή να τις αλλάξεις. Μπορείς να δοκιμάσεις και διάφορους διαλογισμούς που, κατά καιρούς, σου έχουμε προτείνει.

Κίνηση

Ίσως έχεις μια καθιερωμένη πρακτική γιόγκα, ή πηγαίνεις συχνά για τρέξιμο στη φύση, ή ίσως ο εκστατικός χορός είναι το είδος της κίνησης που σε συναρπάζει και σε χαλαρώνει. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση έχει έναν τρόπο να εξισορροπεί το μέσα μας και να εξομαλύνει τον εσωτερικό μας διάλογο, που είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε.

Αυνανισμός

Ο αυνανισμός έχει πολλά οφέλη για το σώμα και όχι μόνο. Ως αποτέλεσμα, ο οργασμός απαιτεί να ζούμε την παρούσα στιγμή με το σώμα μας και μας φέρνει στο εδώ και το τώρα.

Διάβασε επίσης: Πώς θα επιλέξεις το sex toy που σου ταιριάζει;

Θερμότητα

Η θερμότητα έχει τον τρόπο να μαλακώνει τα πάντα, από σφιχτούς μυς μέχρι τις σκέψεις μας. Δοκίμασε hot yoga ή σάουνα.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Ένας απλός τρόπος μείωσης άγχους
Επταήμερο mindful challenge: Ζήσε για μια εβδομάδα με ενσυνειδητότητα
Πώς θα ξεκουραστείς πραγματικά; Τα 7 είδη ξεκούρασης που χρειάζεσαι

*#LoveYourselfFirst — Ο Φεβρουάριος είναι μήνας αφιερωμένος στην αγάπη, αλλά για να αγαπήσουμε τους άλλους, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Στο loveyourselfmagazine.com θα ανακαλύψεις σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες για την αγάπη προς τον εαυτό σε κάθε έκφανσή της. 

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα του #LoveYourselfFirst εδώ